Antalya falezlerinde koruma sınırı daraltıldı

Antalya falezlerinde koruma sınırı daraltıldı

Antalya’da "Kesin Korunacak Hassas Alan" statüsüne sahip Muratpaşa-Konyaaltı falez bandının koruma sınırları daraltıldı. Bölgenin Akdeniz foklarının ve caretta carettaların yaşam alanı olduğunu belirten yaşam savunucuları, kararın geri alınması çağrısında bulundu.

Antalya Müzesi’nin karşısındaki kıyı alanı ve Konyaaltı Varyantı’nın bulunduğu bölgede koruma statüsü kaldırıldı. Bu düzenleme, bu değişikliğin bir dava sonucu yapılmış olabileceği ve ek kararlarla koruma sınırlarının daha da daraltılabileceği endişesini beraberinde getirdi.

Gazete Duvar’da yer alan habare göre, TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Antalya Kent İzleme Platformu (AKİP), Antalya Denizcileşme Platformu ve çevre aktivistleri, falezler üzerinde yaşanan ihlalleri kamuoyuna açıklamışlardı.
Kent genelinde çevre davalarına konu olan imar planları ve projelerin yeniden incelenmesi için AKİP raporunda yapılan çağrıda, şu ifadeler yer almıştı:

“Konyaaltı’ndan Lara’ya daha fazla para kazandıracağı düşünülen kilometrelerce sahil şeridi, boydan boya gasp edilmiş durumda. Herkesçe eşit ve serbestçe kullanılabilmesi zorunluluğu olan sahillerin, merkezi ve yerel yöneticilerce kıyı yasasına ve koruma statüsülerine bakılmaksızın özel işletmecilere ve işgallerine terk edilmiş durumda. Talya Oteli, Karaalioğlu Parkı, Lara Kent Parkı düzenlemeleriyle falezlerin, park ve bahçelerimizin doğal ve tarihi dokusu heba ediliyor. Kentin denize açılan simgesel değerleri olan doğal ve kamusal alanlar talan ediliyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN