Ankara'da TUSAŞ tesisleri terör saldırısının hedefi oldu: Hayatını kaybeden şehitlerin isimleri açıklandı

Ankara'da TUSAŞ tesisleri terör saldırısının hedefi oldu: Hayatını kaybeden şehitlerin isimleri açıklandı

Ankara'da TUSAŞ tesislerinde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri ve meslekleri açıklandı. İki terörist, el bombası attıktan sonra otomatik silahlarla ateş açarak beş kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Olayın ardından, hayatını kaybedenlerin kimlikleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Ankara'nın TUSAŞ tesislerinde bugün gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri ve meslekleri açıklandı. İki teröristin el bombası atarak ve ardından otomatik silahlarla ateş açarak gerçekleştirdiği saldırıda beş kişi şehit oldu. Şehitler arasında mühendis, teknisyen, güvenlik görevlisi ve bir taksi şoförü yer alıyor.

İki terörist, TUSAŞ tesislerine gelerek öncelikle el bombası attı ve ardından otomatik silahlarla ateş açtı. Saldırının detayları henüz netleşmemiş olsa da, olayın önceden planlandığı düşünülüyor. Güvenlik güçleri olayın ardından geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Saldırıda yaralanan bazı kişiler hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumları hakkında bilgi alınmaya devam ediliyor.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MESLEKLERİ

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 5 kişinin şehit olduğunu ve toplam 22 kişinin yaralandığını bildirdi. Saldırıda şehit olanların isimleri ve meslekleri açıklandı.

İşte saldırıda hayatını kaybedenler

Zahide Güçlü - TUSAŞ Makine Mühendisi

Cengiz Coşkun - TUSAŞ Kalite Kontrolcü

Hasan Hüseyin Canbaz - TUSAŞ Çalışanı

Atakan Şahin Erdoğan - Güvenlik Görevlisi

Murat Arslan - Saldırganlar tarafından gasp edilen taksi şoförü

ULUSUN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Olayın ardından birçok devlet yetkilisi ve kurum, şehitlerimiz için başsağlığı mesajları yayımladı. Birleşmiş Milletler, NATO ve çeşitli uluslararası kuruluşların yanı sıra ABD, Rusya, Azerbaycan gibi ülkeler de Türkiye’ye desteklerini belirten açıklamalar yaptı. Yaşanan terör saldırısı, bu ülkeler tarafından kınanarak, terörizmin evrensel bir tehdit olduğu vurgulandı. Ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik destek taahhütlerinde bulunuldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN