Köy evi olanlardan talep yağıyor! Satışlar fırladı ama çalışan yok: "Günlük bin TL'ye eleman bulamıyoruz"

Köy evi olanlardan talep yağıyor! Satışlar fırladı ama çalışan yok: "Günlük bin TL'ye eleman bulamıyoruz"

Bu ürünlere köy evi olanlardan talep yağıyor ama sektördeki sıkıntılar bitmiyor. Öyle ki kış ayının gelmesiyle birlikte satışlar fırlasa da sektörde çalışan yok. Ustalar, “Günlük bin TL’ye eleman bulamıyoruz” diyerek isyan ediyor…

Gaziantep'te soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte birçok kişi, bağ evi ve evlerinde ısınma ihtiyacını karşılamak için soba satın almaya yöneldi. Ancak artan talep, soba imalatı ve tamiratı yapan esnaflar için yeni zorlukları beraberinde getirdi. Soba tamircisi Bülent Kavas, bu sektördeki sıkıntıları ve eleman bulma sorununu dile getirdi.

DOĞALGAZLA BİRLİKTE SEKTÖRDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Bülent Kavas, doğalgaz imkanlarının gelişmesiyle birlikte soba sektöründe belirgin bir düşüş yaşandığını ifade etti. "Soba geleneği her geçen yıl azalıyor. Doğalgazın birçok ilçeye ulaşmasıyla birlikte soba sektörü zor günler geçiriyor. Ancak bizler bu mesleği yaşatmak için çabalıyoruz. Bağ evlerinde, doğalgazın olmadığı köy ve mahallelerde vatandaşlar, ısınma sorununu çözmek için sobayı tercih ediyor. Soba satışları düşse de mesleğimizin sona ereceğine inanmıyorum," dedi.

soba-ureticileri-calistiracak-eleman-bulamiyor-1.jpg

“GÜNLÜK BİN TL’YE ELEMAN BULAMIYORUZ”

Bülent Kavas, özellikle gençlerin bu mesleğe ilgi göstermediğini, çoğunlukla masa başı iş istediklerini belirtti. "Son bir buçuk yıldır tek başıma çalışıyorum. Talepleri karşılamaya çalışıyorum, ama eleman yetiştirme şansımız yok. Bu mesleğin son devirlerini yaşıyoruz. Sobacılık mesleğine talep eden kimse yok. Günlük bin TL veriyoruz ama yine de eleman bulamıyoruz," ifadelerini kullandı.

soba-ureticileri-calistiracak-eleman-bulamiyor-2.jpg

FİYATLAR 750 TL’DEN BAŞLIYOR

Kavas, atölyesinde tamir ettiği ve ürettiği sobaların fiyatlarının 750 TL'den başladığını, kalitesine göre değişiklik gösterdiğini belirtti. Sobaların fiyatları, malzeme kalitesine ve işçiliğine göre farklılık göstermekte. Bu durum, vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılarken aynı zamanda bütçelerini de zorlayabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN