Gazeteci Özgen Acar 86 yaşında hayatını kaybetti

Gazeteci Özgen Acar 86 yaşında hayatını kaybetti

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Özgen Acar, 86 yaşında Ankara’da yaşamını yitirdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski genel yayın yönetmeni ve köşe yazarı Özgen Acar, 86 yaşında Ankara'da hayata veda etti. Uzun yıllar gazetecilik kariyeriyle Türk basınında iz bırakan Acar, birçok neslin fikir dünyasına yön veren önemli bir kalemdi. Acar’ın vefatı, medya camiasında derin bir üzüntüye yol açtı.

Tarihi eser kaçakçılığıyla mücadele eden Acar, "Yorgun Herkül" heykelinden "Karun Hazineleri"ne kadar birçok eserin Türkiye'ye geri getirilmesini sağladı.

Acar'ın cenazesi cuma günü Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

29 Eylül 1938'de dünyaya gelen Özgen Acar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. Gazeteciliğe, 13 Kasım 1960'ta Cumhuriyet'te başlayan Özgen, parlamento, Başbakanlık, ekonomi ve dış siyaset muhabirlikleri yaptı.

GAZETİCİLİK KARİYERİ VE ÖDÜLLERİ

1980'de Milliyet gazetesinin Yunanistan Temsilciliği görevini, sonrasında Ankara Bürosu Haber Müdürlüğü'nü, New York Temsilciliği'ni yaptı. Özgen Acar, Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN