TRT sunucularının Filenin Sultanları kapışması kötü bitti: İkisi de kovuldu

TRT sunucularının Filenin Sultanları kapışması kötü bitti: İkisi de kovuldu

TRT sunucuları arasında yaşanan Filenin Sultanları kapışmasının sonu kötü bitti. Yayında yaşanan gerginlik gündem olurken o spikerlerin ikisi de kovuldu. İşte detaylar…

ESMAGÜL KOÇAK

TRT'de uzun süredir voleybol maçlarını anlatan spikerler Mehmet Sevinç ve Kerem Öncel arasında Filenin Sultanları'nın maçlarını anlatma konusunda yaşanan gerginlik, iki spikerin de görevlerinden alınmasıyla sonuçlandı. TRT ekranlarında yıllardır büyük ilgiyle takip edilen voleybol karşılaşmaları, iki spikerin arasındaki rekabet ve tartışmaların odağı haline geldi.

NE OLMUŞTU?

Filenin Sultanları, 2023 yazında Milletler Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası’ndaki başarılarıyla Türk spor izleyicisini ekran başına kilitlerken, TRT’de yaşanan bu kriz, sporseverlerin de dikkatini çekti. 2024 Paris Olimpiyatları’nda yarı finale kadar yükselen milliler, turnuvayı dördüncü sırada tamamlasa da yine milyonlarca izleyiciye unutulmaz anlar yaşattı. Bu denli önemli maçların anlatımı TRT için de büyük bir prestij kaynağı haline gelirken, spikerler arasında bu durum gerilime neden oldu.

adsiz-tasarim-30.jpg

KANALDA AYRILSA DA TARTIŞMAYI SÜRDÜRDÜ

2023 sezonu öncesinde Mehmet Sevinç’in TRT’den ayrılması, ikili arasındaki tartışmaların sona ereceği yönünde beklentilere yol açtı. Ancak Sevinç, kanaldan ayrıldıktan sonra dışarıdan yaptığı sert eleştirilerle tartışmayı sürdürdü. Hatta bir karşılaşma sonrası, TRT'deki anlatım kalitesine atıfta bulunarak, “Biz Türkçe izleyemiyoruz maalesef, anlatım kalitesi malum” şeklinde ağır bir eleştiri getirdi.

Kerem Öncel, bu eleştirilerin ardından sessizliğini bozarak Sevinç’e yönelik ciddi suçlamalar dile getirdi. Sosyal medyada yaptığı açıklamalarda Öncel, Mehmet Sevinç’in TRT'de görevli bir hamile kadına hakaret içerikli ifadeler kullandığını ve milli voleybolcular Hande Baladın ve Melissa Vargas hakkında da uygunsuz sözler sarf ettiğini iddia etti. Bu iddiaların kurum içi soruşturmaya yansıdığını belirten Öncel, paylaşımını kısa süre sonra silmesine rağmen görevden alınmaktan kurtulamadı.

adsiz-tasarim-29.jpg

2024-25 voleybol sezonunun başlamasıyla birlikte, Kerem Öncel’in hiçbir karşılaşmada görev almadığı görüldü. Özellikle Eczacıbaşı-Fenerbahçe gibi önemli maçlarda ekranlarda yer almaması, sporseverlerin dikkatini çekti ve Öncel’in de görevine son verildiği yönündeki iddiaları güçlendirdi.

TRT’de yaşanan bu iç çatışma, Filenin Sultanları’nın başarılarıyla gururlanan Türkiye spor camiasında üzüntü yaratırken, iki spikerin görevlerinden alınmasıyla tartışmalar şimdilik sona ermiş görünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN