Otomobil devi Volkswagen binlerce müşterisine tazminat verecek! Ödeyeceği miktar dudak uçuklattı

Otomobil devi Volkswagen binlerce müşterisine tazminat verecek! Ödeyeceği miktar dudak uçuklattı

Maddi zorluk yaşayan müşterilerine karşı adil bir davranış sergilemeyen otomobil devi Volkswagen binlerce müşterisine tazminat verecek. FCA soruşturması sonucunda alınan tazminat kararı kapsamında dünya devinin ödeyeceği miktar dudak uçuklattı…

Volkswagen, dünya genelinde tanınan bir otomobil devi ve şu anda ciddi bir krizle karşı karşıya. Şirket, maddi zorluk yaşayan müşterilerine adil davranmadığı iddiaları nedeniyle İngiltere'de önemli bir yaptırımla yüzleşiyor.

FCA SORUŞTURMA SONUCUNDA TAZMİNATA KARAR VERDİ

Financial Conduct Authority (FCA) tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir soruşturma sonucunda, Volkswagen’in finansal hizmetler birimi olan Volkswagen Financial Services Ltd (VWFS), toplamda 110 bin müşterisine yaklaşık 21 milyon sterlin (yaklaşık 935 milyon TL) tazminat ödemeye mahkûm edildi. Soruşturma, 2017-2023 yılları arasındaki dönemde özellikle pandemi sürecinde yaşanan finansal zorluklar üzerine odaklandı.

volkswagen-musterilerine-tazminat-odeyecek-1.jpg

MÜŞTERİLERE YETERLİ ESNEKLİK SAĞLANMADI

VWFS, Volkswagen, Porsche, Skoda ve Seat markalarının finansman hizmetlerini sunan birim olarak, ödeme güçlüğü çeken müşterilere karşı yeterli esneklik göstermemekle ve araçlarını zorla geri almakla suçlandı. FCA’nın bulgularına göre, şirket sözleşme şartlarını katı bir şekilde uygulayarak, müşterilerin araçlarına el koydu. Bu durum, finansal zorluk yaşayan bireylerin zaten zor durumda olmasına yol açtı.

5 MİLYON STERLİNİN ÜZERİNDE PARA CEZASI KESİLDİ

Mahkeme, Volkswagen Finance’a 5 milyon sterlinin üzerinde bir para cezası keserken, aynı zamanda süreçten etkilenen 110 bin müşteriye tazminat ödenmesine karar verdi. Bu karar, finansal hizmetlerde müşteri haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN