Ankara’da üretiliyor tescilli lezzetiyle biliniyor! 20 mahallede hummalı hasat: Sabah erkenden çıkıp toplanıyor

Ankara’da üretiliyor tescilli lezzetiyle biliniyor! 20 mahallede hummalı hasat: Sabah erkenden çıkıp toplanıyor

Ankara’nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaretle tescillenen meyvede hasat zamanı geldi. İlçeye bağlı 20 mahallede üretimi yapılan meyveler sabahın ilk saatlerinde ağaçlara çıkarak başlayan mesai ile gün boyu toplanıyor…

Çubuk ilçesinin merkezi ile beraber Ağılcık, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, Kışlacık ve Kuruçay gibi yaklaşık 20 mahallede üretilen vişneleri toplamak için mesai sabahın erken saatlerinde başlıyor. Bahçelerden bir bir toplanan vişneler, tüccarlara satılmak için hazırlanırken, hasat da Ağustos ayının sonuna dek sürüyor…

ankara-cubukta-visne-hasadi-1.jpg

KALİTE VE VERİM İÇİN ÖZEL BAKIM GEREKİYOR

Vişne yetiştiren çiftçilerden Yusuf Bostan, Çubuk vişnesinin rengi ve aromasından dolayı çok tercih edildiğini ancak yetiştirmenin zor olduğunu belirterek, "Bu meyve ağaçlarının bakımı zor. Hasattan sonra güz sonunda budama, kış döneminde ilaçlama, baharda ise alanı 3-4 defa sürme, çapa yapma ve kurak mevsimde sulama gerekiyor. Bunları yapmazsan ne kalite elde edebilirsin ne de verim" ifadelerini kullandı.

ankara-cubukta-visne-hasadi-2.jpg

BÜYÜKLERİNDEN ÖĞRENDİKLERİ YÖNTEMLE YETİŞTİRİYORLAR

Çocuk yaşlarından itibaren vişne hasadı yapan Nimet Pehlivan ise vişnenin kendileri için altın kadar değerli olduğunu vurguladı. Vişnenin taze tüketildiği gibi; marmelat, reçel ve hoşaf olarak da değerlendirildiğini aktaran Pehlivan, "Dedelerimizden, babalarımızdan, annelerimizden gördüğümüz şekilde vişnecilik yapıyoruz. Çocuklarımız da hala bizimle birlikte bu işi sürdürüyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN