Afrikalılar bile Türkiye sıcağına dayanamadı! O ilimizden 50 derecelik rekor: "Afrika'da bile böyle sıcak yok"

Afrikalılar bile Türkiye sıcağına dayanamadı! O ilimizden 50 derecelik rekor: "Afrika'da bile böyle sıcak yok"

Bu sıcaklar Afrikalıları bile canından bezdirdi. Türkiye'nin o şehrinde termometrelere yansıyan sıcaklık rekora koşarken Afrikalılar bile böyle sıcak yok diyerek kaçacak delik aradı. Sıcaklık 50 dereceye kadar yükseliyor sokağa çıkan cayır cayır yanıyor.

Türkiye'nin en sıcak şehri olarak bilinen Adana'da termometreler 50 dereceye kadar ulaştı. Adana sıcağına dayanmakta zorlanan Afrikalılar bile yaşamanın çok zor olduğunu söyledi. Nemle birlikte hissedilen sıcaklık 50 dereceyi görürken Adana'nın Kozan ilçesinde Afrika kökenli bir vatandaş sıcakları pes dedi.

BU SICAKLAR AFRİKALILARI BİLE KAÇIRIR

Adana'da hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulurken Kozan ilçesinde yaşamını sürdüren Afrika kökenli vatandaş Abdülşükür Maiga, Afrika'da bile böyle sıcak görmediğini söyledi. Adana'da yaşayanları Afrika'ya davet eden Maiga, Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’dan Türkiye'ye eğitim için geldiğini söyledi.

Afrikalı Abdülşükür Maiga Adana'nın Afrika'daki ülkelerden daha sıcak olduğunu söyledi | Türkiye Gazetesi

Burkina Faso'dan Türkiye'ye eğitim için İstanbul'a gelen ve Adanalı bir genç kız ile evlenen 31 yaşındaki Abdülşükür Maiga, Kozan'a gezmeye geldi. Afrika'nın sıcak olduğunu ancak Adana'daki kadar sıcak olmadığını belirterek Adana sıcağının dayanılmaz bir sıcaklık olduğunu belirtti.

EĞİTİM İÇİN GELDİ TÜRKİYE'DE KALDI

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan Kozan Belediyesi Dağılcak Tabiat Parkı'na serinlemek için gelen Maiga, ailesinin de Adana'yı çok sevdiğini belirterek Afrika'dan çok sıcak olmasına rağmen insanlarının da bir o kadar sıcakkanlı olduğunu vurguladı. Türkiye'ye eğitim için geldiğini vurgulayan Maiga, “Batı Afrika’dan Burkina Faso’dan geldim. Adana çok sıcak bizim o taraftan da sıcak. Felaket bir nem var. Burada gecede sıcak gündüzde çok sıcak. Türkiye’ye eğitim için geldim. Sonra ticarete atıldım. Eşim Adanalı. Adana çok sıcak ama insanları çok sıcaklı ve iyi insanlar. Sıcağına girmeyelim.” sözlerini dile getirdi.

Afrikalı Abdülşükür Maiga Adana'nın Afrika'daki ülkelerden daha sıcak olduğunu söyledi | Türkiye Gazetesi

Afrika'nın çok büyük olduğunu belirterek Sahra'ya doğru ilerledikçe sıcaklıkların daha da çok arttığını ifade eden Maiga, sıcaklıkların 60 dereceye kadar ulaşabildiğini vurguladı. Orada görülen 60 derecelik sıcaklık ile Adana'da görülen 50 derecelik sıcaklığın kıyaslanması durumunda Adana'nın çok daha sıcak olduğunu belirten Maiga, çok nem olduğunu söyleyerek Adanalıları Afrika'ya davet etti. Kozan'ı çok sevdiklerini söyleyen Maiga, ailesiyle birlikte tatile geldiğini vurguladı.

Adana sıcaklarına Afrikalılar bile hayret etti - Burdur Haber, Burdur Haberleri, Burdur Gündem,

40.000 ZİYARETÇİYE ULAŞTI

Kozan Dağılcak Tabiat Parkı işletmecisi Rıfat Akşahin, bu ay tatil ve aşırı sıcaklarla birlikte tabiat parkına serinlemeye gelen vatandaşların da arttığını söyledi. Yaklaşık 40 bin ziyaretçi ağırlandığını ifade eden Akşahin, aşırı sıcaklar nedeniyle Adanalıların soluğu doğada aldığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN