30 metre yüksekliğinde devasa güzellik! Görüntüsü nefes kesiyor, serinlemek isteyen Amazon'un Türkiye'deki izi

30 metre yüksekliğinde devasa güzellik! Görüntüsü nefes kesiyor, serinlemek isteyen Amazon'un Türkiye'deki izi

Oluşumuz milyonlarca yılı bulan bu güzellik Mersin'in doğa harikası olarak biliniyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor 30 metre yüksekliğiyle adeta hafızalara kazılıyor. Görüntüsü nefes kesen bu güzellik serinlemek isteyenlerin ilk adresi oluyor.

Oluşumun milyonlarca yıl öncesine dayanan Mersin'in Mut ilçesindeki Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı, hava sıcaklıklarının en üst seviyeye ulaştığı bölgede yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor. Mut ilçesine 35 kilometre mesafede yer alan Yerköprü Şelalesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ‘tabiat anıtı’ olarak tescillendi.

KAVURUCU SICAKLARI DEF EDİYOR

Mersin’de sıcaklıklar 42 43 dereceye ulaşırken sıcakların vazgeçilmez adresi Yerköprü Şelalesi oluyor. Turkuaz görüntüsüyle kuraklıktan nasibini almayan göl yaklaşık 30 metre yükseklikten akan şelalesi ve tabiat farkıyla güzelliğini gözleri önüne seriyor.

YERKÖPRÜ ŞELALESİ, MERSİN | Biz Evde Yokuz

Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş yolunu kullanan yerli ve yabancı birçok ziyaretçi seyir terasından muhteşem manzaranın tadını çıkarırken şelaleyi uzun süre izlemenin tadına varıyor. Yasak olmasına rağmen sıcaklığın etkisi ile bazı kişiler Serinlemek için şelaleye girerken bazı kişilerde turkuaz suda yüzmenin tadına varıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN