Yatırımcı sayısı 8 milyona ulaştı! Ülkede borsaya ilgi arttı

Yatırımcı sayısı 8 milyona ulaştı! Ülkede borsaya ilgi arttı

Ülkede yeni halka arzlar, borsaya yatırımcı çekti! Borsaya ilgide büyük artış: Yatırımcı sayısı 8 milyona ulaştı! İşte ayrıntılar...

Son dönemde yeni halka arzların artmasıyla, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) nezdinde pay senedi yatırımcı sayısında ikinci hafta üst üste bir artış yaşandı ve yatırımcı sayısı yeniden 8 milyon sınırına yaklaştı.

BORSADA YATIRIMCI SAYISINDA ARTIŞ

Borsa haftaya rekor seviyeden giriş yaptı - Borsa Haberleri

MKK'nın verilerine göre, 23 Şubat itibarıyla sona eren haftada pay senedi yatırımcı sayısı bir önceki haftaya göre 245 bin 272 kişi artarak 7 milyon 974 bin 209'a yükseldi. Son iki haftada ise artış miktarı 773 bin 773 olarak kaydedildi.

Aynı dönemde pay senedi değerlerinde de artış gözlendi. Haftalık bazda pay senedi değeri 12,35 trilyon TL'den 12,51 trilyon TL'ye yükseldi.

HALKA ARZ BORSAYA YATIRIMCI ÇEKTİ

Ekonomi 101 | Halka arz nedir? - Medyascope

Yatırımcı sayısındaki artışın yeni halka arzlarla ilişkili olduğu belirtilirken, bu durumun piyasadaki hareketliliği ve yatırımcıların ilgisini yansıttığı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN