Son dakika... Elektrikte yeni dönem: Yüksek tüketim limiti düşürüldü, faturalar katlanacak!

Son dakika... Elektrikte yeni dönem: Yüksek tüketim limiti düşürüldü, faturalar katlanacak!

Son dakika haberine göre, elektrikte yeni dönemin kapıları açıldı. EPDK'nın düzenlemesiyle birlikte yüksek tüketim limiti düşürüldü. Bu kararın elektrik faturalarını katlaması öngörülüyor. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Son dakika haberi... EPDK’nın yeni düzenlemesiyle, yıllık 5 bin kilovatsaat üzeri elektrik tüketimi yapan konut ve ticarethaneler artık sübvansiyonlu elektrik kullanamayacak. 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girecek uygulama, yüksek tüketim yapan abonelerin faturalarının katlanmasına yol açabilir.

ELEKTRİK FİYATLARINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni bir karar alarak elektrik fiyatlarında önemli bir değişiklik yaptı. "Son Kaynak Tedarik Tarifesi" limitleri yenilenerek, sübvansiyonsuz elektrik kullanma zorunluluğu artık konutları da kapsayacak. Yeni düzenlemeye göre, yıllık elektrik tüketimi 5 bin kilovatsaatin üzerinde olan konut ve iş yerleri devlet sübvansiyonu olmaksızın gerçek maliyetler üzerinden elektrik kullanacak.

maxresdefault-001.jpg

5 BİN KİLOVATSAAT SINIRI FATURALARI KATLAYACAK

Yüksek elektrik tüketimi olan abonelerin elektrik faturalarına yansıyacak bu değişiklik, kademeli fiyatlandırma modelini devreye sokarak devlet desteği olmadan, serbest piyasa maliyetleri üzerinden fiyatlandırma yapılmasını öngörüyor. Böylece, yılda 5 bin kilovatsaatin üzerinde tüketim yapan konutlar ve ticarethaneler, tedarikçisini kendisi belirleyip elektriğini piyasa fiyatından almak zorunda olacak.

202735.jpg

ELEKTRİK FATURALARI ARTABİLİR

Enerji piyasası uzmanı Olcay Aydilek’in de dikkat çektiği bu yeni uygulama, yüksek elektrik tüketen konut ve işletmelerin faturalarını ciddi oranda artırabilir. Mevcut durumda 100 TL olan bir elektrik faturasının, sübvansiyon kaldırıldığında daha yüksek maliyetlere çıkabileceği öngörülüyor.

Bu yeni düzenleme, kademeli gelire göre tarife uygulamasını gündeme taşırken, elektrikte yüksek tüketim yapan kullanıcılar için önemli bir uyarı niteliğinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN