Palamut tutmaya gittiler, hazine buldular! Böylesi ilk kez oluyor: Tanesi 1000 liradan kapış kapış satılıyor

Palamut tutmaya gittiler, hazine buldular! Böylesi ilk kez oluyor: Tanesi 1000 liradan kapış kapış satılıyor

Palamut avı için denize açılan balıkçılar, beklenmedik bir şekilde torik bolluğuyla karşılaştı. Bandırma Körfezi'nde yakalanan torikler, hem yerel hem de İstanbul pazarında ilgi görüyor. İşte detaylar…

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde palamut avına çıkan balıkçılar, ağlarına takılan 2 bin 800 adet torikle adeta hazine bulmuş gibi döndü. Nadir görülen bu büyük balıklar, 1000 liradan satılmaya başlandı.

yeni-proje-37.jpg

DENİZDE BİR İLK: TORİK BOLLUĞU

Marmara Denizi'nde nadir görülen torikler, Bandırma'daki balıkçıların ağlarına dolandı. Palamut avlamak için denize açılan balıkçılar, Tatlısu köyü açıklarında gerçekleştirdikleri av sırasında 2 bin 800 adet torik yakalayarak büyük bir sürpriz yaşadı. Balıkçılardan Erdem Gören, "Şimdiye kadar palamut bolluğu yaşanmıştı. Ama bugün ilk kez bu kadar çok torik avlandı" diyerek bu durumun önemine dikkat çekti.

yeni-proje-36.jpg

25 YILDA GÖRÜLMEMİŞ BİR ZENGİNLİK

25 yıllık deneyime sahip balıkçı Sezgin Acar ise bu kadar çok torik avladıklarını hatırlamadığını belirtti. "Bugüne kadar Bandırma'da 1300-1400 çift bu bollukta torik tutulmadı. Şimdi avladığımız balıkların tanesi 5-6 kilo geliyor" dedi. Bu durum, bölgedeki balıkçılar için büyük bir fırsat anlamına geliyor.

yeni-proje-35.jpg

SATIŞTA BÜYÜK İLGİ

Toriklerin satış fiyatı ise dikkat çekici: Tanesi 1000 liradan tezgahlarda yerini aldı. Bandırma’daki balıkçı tezgahlarında 30 adet torik bulunurken, geri kalan balıkların İstanbul’a gönderileceği öğrenildi. Balıkçı Acar, "Torikler çok lezzetli ve yağlı. Bunlardan lakerda yapılıyor ve süper lakerdası oluyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN