Battaniyeleri çıkarın donacağız! Doğalgazdan sonra bir zam da kömür ve oduna: Sobalar değil cepler yanacak

Battaniyeleri çıkarın donacağız! Doğalgazdan sonra bir zam da kömür ve oduna: Sobalar değil cepler yanacak

Kış soğuklarının yavaş yavaş etkisini göstermesinin ardından zam haberleri de gelmeye başladı. Öyle ki doğalgazdan sonra bir zam da kömür ve oduna geldi. Bu fiyatlardan sonra kışın sobalar değil cepler yanacak…

Yaz aylarında doğal gaz ve elektriğe yapılan yüzde 38'lik zam, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte odun, kömür ve soba fiyatlarına da yansıdı. Fiyat artışları, vatandaşların ısınma maliyetlerini önemli ölçüde artırırken, ekonomik zorluklarla boğuşan dar gelirli aileler için büyük bir sorun haline geldi.

KIŞIN GELİŞİYLE BİRLİKTE FİYATLAR DA ARTTI

Kışın gelişiyle birlikte odun ve kömür fiyatlarında yüzde 30 ile 40 arasında artışlar gözlemlendi. İPA'nın araştırması, İstanbul'da birçok vatandaşın evini istedikleri gibi ısıtamadığını ortaya koyuyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 verilerine göre, yoksul kesimlerde ısınamayanların oranı yüzde 43.2 seviyesine kadar yükseldi.

komur-ve-oduna-zam-1.jpg

Pahalılık nedeniyle kömür sobasına yönelen yurttaşlar, geçen yıl tonu 5 bin lira olan kömüre bu yıl 6 bin 500 lira; 6 bin lira olan sobalara ise 8 bin 500 lira ödemek zorunda kalıyor. Dar gelirli aileler, bu fiyatlarla başa çıkmakta zorlanıyor.

BATTANİYE İLE ISINMA DEVRİ BAŞLIYOR

İzmir Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, dar gelirli yurttaşların kömür bile alamadığını dile getiriyor. "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden de battaniyeye geçiyor çünkü bir ton kömür parası veremiyor, torbayla alıyor" diyor. Bu durum, düşük gelirli ailelerin yaşadığı zorlukları daha da derinleştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN