Tarladan 2 liraya alıp pazarda 15 liraya satıyorlar! Tarım kentinde bedava hasat: Rekolte de fiyat da düştü

Tarladan 2 liraya alıp pazarda 15 liraya satıyorlar! Tarım kentinde bedava hasat: Rekolte de fiyat da düştü

Rekoltede yaşanan düşüler ürünlerin fiyatını etkilerken o ürünün durumu çiftçileri hüsrana uğrattı. Tarladan 2 liraya aldıklarını pazarda 15 liraya satmaya başladılar. İşte detaylar…

Aksaray'da patates hasadı başladı, ancak üreticiler bu yıl düşük rekolte ve artan pazar fiyatları nedeniyle zorlu bir dönem geçiriyor. Çiftçiler, tarladan topladıkları patatesleri 2 liraya satarken, bu ürünler pazarda 10 ila 15 liraya alıcı buluyor.

yeni-proje-39.jpg

PATATES HASADI BAŞLADI, REKOLTE DÜŞTÜ

Türkiye’nin önde gelen patates üretim merkezlerinden biri olan Aksaray’da, bu yıl patates hasadı yoğun bir şekilde sürüyor. Nüfusunun %80’inin tarım ve hayvancılıkla geçindiği bu kentte, çiftçiler verim kaybı nedeniyle endişeli. Aksaray, patates üretiminde önemli bir yere sahip olmasına rağmen, bu yıl rekoltenin beklenenin altında kalması üreticileri zor durumda bıraktı.

yeni-proje-41.jpg

ÇİFTÇİLER ZARARDA, TÜCCARLAR KAZANÇTA

Patates üreticisi Aşire Bacık, 2024 yılı hasadının verimsiz geçtiğini belirtiyor. Bacık, “Patatesleri 2 liraya veriyoruz ama pazarda 10 liraya satılıyor. Bizim için bu durum sürdürülebilir değil. Pazar fiyatlarının bu kadar yükselmesi, çiftçilerin ciddi ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor” ifadelerini kullanıyor. Bu durumda, pazarcıların yüksek kar elde etmesi, üreticilerin ise zararda olması dikkat çekiyor.

yeni-proje-40.jpg

PAZARDAKİ FARK GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Aksaray’da toplanan patateslerin, pazara ulaştığında 10 lira ile 15 lira arasında satılması, tüketiciler açısından da düşündürücü bir tablo oluşturuyor. Çiftçiler, düşük fiyatlarla satış yaparken, pazarcılar bu ürünleri yüksek fiyatlarla satmakta. Bu da, tarım sektöründeki dengesizlikleri ve çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN