Avrupa'ya ürün yetiştiremiyordu, ünlü firma şimdi iflasın eşiğinde! Yüzlerce çalışan için kara haber geldi

Avrupa'ya ürün yetiştiremiyordu, ünlü firma şimdi iflasın eşiğinde! Yüzlerce çalışan için kara haber geldi

Türkiye’nin dev firmasından şaşırtan konkordato haberi geldi. İstanbul ve Diyarbakır’da iki büyük üretim tesisi bulunan firma, ekonomik darboğazdan çıkamadı. Yüzlerce çalışan için kara haber geldi…

Halk TV’nin haberine göre; İstanbul ve Diyarbakır'da iki büyük üretim tesisi bulunan Soylu Moda Tekstil, yaşadığı mali darboğaz nedeniyle konkordato talep etti. Bu talep, şirketin sahibi Bilen Soylu ve iki şirketi için yapıldı. Mahkeme, başvuru üzerine şirketin faaliyetlerinin denetimi için üç kişilik bir konkordato komiseri atadı.

MAHKEMEDEN 2 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET KARARI ÇIKTI

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, Soylu Boya Apre AŞ ve Soylu Moda Tekstil Sanayi şirketlerinin hacizlere karşı korunması talep edildi. Mahkeme, 17 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere iki şirket için 2 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süreç, şirketlerin mali durumlarını düzeltmeleri için fırsat sunuyor.

soylu-moda-tekstil-konkordato-1.jpg

Şirket faaliyetlerinin denetimi için atanan konkordato komiserleri arasında hukukçu Prof. Dr. Müjgan Tunç Yüksel, bağımsız denetçi Adnan Ay ve finans uzmanı Figen Menfi yer alıyor. Bu üç kişilik komiser heyeti, şirketlerin mali durumunu inceleyecek ve gerekli tedbirleri alacak.

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACAT YAPIYOR

30 yıl önce temelleri atılan Soylu Tekstil, Diyarbakır ve İstanbul'daki tesislerinde toplamda 20 dönümlük alanda üretim yapıyor. Şirket, Rusya’ya boyalı kumaş ihracatı yapmanın yanı sıra, birçok Avrupa ülkesine de hazır giyim ürünü ihraç ediyor.

soylu-moda-tekstil-konkordato-2.jpg

700’Ü AŞKIN ÇALIŞANIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Soylu Moda Tekstil, yaklaşık 700 çalışanı ile dikkat çekiyor ve dünyaca ünlü birçok markaya üretim yapıyor. Aynı zamanda iç piyasada da çeşitli firmalar için üretim gerçekleştiren şirket, bu süreçte yaşadığı mali zorlukları aşmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN