Otomotivde Türkiye yarışı! 110 yıllık Alman devi de oltayı attı, binlerce işçisini bırakıp burada üretim yapacak

Otomotivde Türkiye yarışı! 110 yıllık Alman devi de oltayı attı, binlerce işçisini bırakıp burada üretim yapacak

BYD’nin ardından Avrupa’dan dikkat çeken hamle! Otomotivde Türkiye yarışı başladı! 110 yıllık Alman devi de oltayı attı, binlerce işçisini bırakıp burada üretim yapacak. Binlerce kişiye iş kapısı olacak...

Uzun zamandır beklenen yatırımlar peş peşe gelmeye başladı. BYD'nin yatırım hamlesinin ardından Avrupa devi de üretimini Türkiye'ye kaydırma kararı aldı.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD'nin Türkiye'de fabrika kurma yatırımlarına başlamasının ardından, Avrupa'dan dikkat çekici bir hamle geldi. Almanya'nın köklü şirketlerinden ZF Friedrichshafen, 110 yıllık üretim geçmişine sahip Almanya fabrikasını kapatarak, Türkiye'de üretim yapma kararı aldı.

ALMANYA'NIN ÜNLÜ ŞİRKETİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

ZF-Standorte - Deutschland - ZF

Patronlar Dünyası'nın haberine göre, Merkezi Almanya'nın Friedrichshafen şehrinde bulunan ve otomotiv sektöründe önemli bir yer tutan ZF Friedrichshafen, dünya çapında otomobil ve ticari araçlar için aktarma organları ve şasi teknolojisi tedarikçisi olarak tanınıyor. 110 yıldır faaliyet gösteren şirket, Avrupa Birliği'nin bürokrasisinin zorlukları ve yüksek ekonomik maliyetler nedeniyle üretimini Türkiye'ye kaydırma kararı aldı.

12 BİN ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

Geleneksel şanzıman üreticisi olan ZF Friedrichshafen, elektrikli otomobillerde şanzıman kullanımının azalmasıyla zor günler geçiriyordu. Bu zorluklar, şirketin 54 bin çalışanından 12 biniyle yollarını ayırmasına neden oldu. ZF şirket sözcüsü, üretim koşullarının çeşitliliğine vurgu yaparak “Yer kararlarında ve hangi ürünlerin hangi lokasyonlarda üretileceği sorusunda çok sayıda faktör rol oynuyor. İstikrarlı tedarik zincirleri sağlamak için rekabetçilik ve müşterilere yakınlık öncelikli olarak hayati önem taşıyor ancak politik ve ekonomik koşullar da bu kararları etkiliyor.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN