Faydalarını öğrenince soğuk kış akşamlarda avuç avuç kabak çekirdeği yiyeceksiniz! Yüksek besin değeri içeriyor

Faydalarını öğrenince soğuk kış akşamlarda avuç avuç kabak çekirdeği yiyeceksiniz! Yüksek besin değeri içeriyor

En çok tercih edilen kuru yemişler arasında yer alan kabak çekirdeğinin faydaları saymakla bitmez. Sağlıklı bir atıştırmalık olan kabak çekirdeğini soğuk kış akşamlarında yemek için birçok harika neden bulunuyor. İşte, kabak çekirdeğinin sağlığa faydaları...

İnsanlar hem kendileri hem sevdikleri için dengeli bir diyet uygulamaya çalışarak sağlıklarını korumayı amaçlıyor. Sağlıklı ve dengeli beslenmede ise meyveler, sebzeler, baharatlar, su, tahıllar ve etler kadar tohumların da önemi büyük. Kabak çekirdeği ise bu tohumlardan öne çıkanlar arasında.

Gercekgundem'de yer alan habere göre, kabak çekirdeği, kabakların içinde bulunan ve kurutulmuş olarak tüketilen tohumlardan meydana geliyor. Besleyici atıştırmalık olarak kullanılabilen ve aynı zamanda çeşitli yemeklerin içerisine de eklenen bu tohumun besin değerleri oldukça fazla.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELER?

1) Protein ve lif bakımından zengindir: Kabak çekirdeği, protein ve lif açısından zengin bir besindir. Bu sayede tokluk hissi sağlar ve sindirim sistemine yardımcı olur.

2) Sağlıklı yağ kaynağıdır: Kabak çekirdeği, sağlıklı yağlar açısından zengindir. Özellikle omega-3 yağ asitleri bakımından oldukça zengindir.

3) Mineral deposudur: Kabak çekirdeği, magnezyum, demir, çinko ve potasyum gibi birçok minerali içerir. Bu mineraller vücut için oldukça faydalıdır.

4) Kolesterolü düşürür: Kabak çekirdeğinin düzenli tüketimi, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kalp sağlığını korur.

5) Antioksidan içerir: Kabak çekirdeği, antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Bu sayede vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur.

6) İyi bir magnezyum kaynağıdır: Magnezyum, vücutta birçok önemli fonksiyon için gereklidir. Kabak çekirdeği, magnezyum bakımından zengin olduğu için vücut için oldukça faydalıdır.

7) Prostat sağlığını destekler: Kabak çekirdeği, prostat sağlığını destekleyen fitosteroller içerir. Bu sayede prostat sorunlarının önlenmesine yardımcı olur.

8) Kemik sağlığını destekler: Kabak çekirdeği, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller içerdiği için kemik sağlığını destekler.

9) İyi bir enerji kaynağıdır: Kabak çekirdeği, içerdiği besinler sayesinde enerji seviyesini yükseltmeye yardımcı olur.

10) Kanseri önlemede etkilidir: Kabak çekirdeği, özellikle meme, prostat ve kolon kanseri riskini azaltmaya yardımcı olan bileşikler içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN