Milyonlarca çalışanı yıkan haber! Boşuna zam hesaplamayın, kara haberi Hamza Dağ duyurdu

Milyonlarca çalışanı yıkan haber! Boşuna zam hesaplamayın, kara haberi Hamza Dağ duyurdu

Milyonlarca çalışanın umutla beklediği ara zamla ilgili kötü haber geldi! Asgari ücrete gelecek zam merak konusuyken milyonlarca çalışanı yıkan haberi Hamza Dağ duyurdu. Boşuna zam hesaplamayın...

Asgari ücretin henüz dördüncü ayda açlık sınırının altında kalmasıyla, milyonlarca çalışan temmuz ayında ara zam bekliyordu. Ancak AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, kötü haberi verdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Covid’den sonra yaşadığımız süreçte, asgari ücrette yıllık olarak taraflar bir araya gelerek süreç yürütülüyordu. Asgari ücrette yılda iki kez tarafları bir araya getirdik. Esas mücadelemiz enflasyonu düşürme noktasında. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir süreç olacak mı derseniz, olmayacak diyebilirim," şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Türk-İş'in yayınladığı rapora göre, yılın dördüncü ayında asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Nisan ayında açıklanan açlık sınırı 17.725 TL iken, mayıs ayıyla birlikte bu rakam 18.969 TL'ye yükseldi. Bu durum, asgari ücretlilerin yaşadığı mali sıkıntıları daha da artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN