Netanyahu'dan Lübnan'a tehdit

Netanyahu'dan Lübnan'a tehdit

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'ın güneyine düzenlenen yoğun hava saldırılarının ardından açıklama yaptı. Netanyahu, "Kuzeydeki güvenlik dengesini, güç dengesini değiştireceğimize söz verdim. Yaptığımız şey de tam olarak bu." ifadelerini kullandı. İsrail'in politikasını açıklığa kavuşturmak istediğini belirten Netanyahu, "Biz bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz. Her yerde, her sahada, her zaman." dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği yoğun hava saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, "Netanyahu, "Kuzeydeki güvenlik dengesini, güç dengesini değiştireceğimize söz verdim. Yaptığımız şey de tam olarak bu." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, açıklamasını İsrail Savunma Bakanlığı kompleksinde düzenlenen ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar'ın da katıldığı değerlendirme toplantısının ardından yaptı.

"Henüz anlamayanlar için İsrail'in politikasını açıklığa kavuşturmak istediğini" belirten Netanyahu, "Biz bir tehdidi beklemiyoruz, onu öngörüyoruz. Her yerde, her sahada, her zaman." dedi.

LÜBNAN'DA CAN KAYBI ARTIYOR

İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda bugün ölenlerin sayısının 182'ye, yaralananların ise 727'ye yükseldiğini açıkladı.

Saldırılar sonrası Lübnan'ın güneyinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru yoğun bir göç dalgası başladı. Eğitim Bakanlığı, ülkedeki eğitim faaliyetlerine ara verildiğini duyururken, İçişleri Bakanlığı da okulları, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşlara açtıklarını belirtti.

İsrail'in Lübnan'a yönelik bu saldırıları, bölgede tansiyonu artırırken, Netanyahu'nun açıklamaları da İsrail'in bölgedeki askeri varlığını güçlendirmeye kararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN