Yılların turşu ustasının asla erimeyen kütür kütür salatalık turşusunun tarifini ifşa ediyoruz! Öğrenen bu tarifle yapıyor

Yılların turşu ustasının asla erimeyen kütür kütür salatalık turşusunun tarifini ifşa ediyoruz! Öğrenen bu tarifle yapıyor

Turşu sevenlerin en büyük hayallerinden biri, kütür kütür bir salatalık turşusuna sahip olmaktır. Ancak çoğu zaman turşular yumuşar, erir ve o istenen çıtırlıktan uzaklaşır. Peki, gerçekten de her seferinde kütür kütür kalacak turşular yapmak mümkün mü? İşte size asla erimeyen, çıtır çıtır bir salatalık turşusu yapmanın sırları.

Sonbahar geldiğinde evlerde bir telaş başlar: Turşu yapma zamanı! Ancak çoğu kişinin ortak bir şikayeti vardır; o da turşunun yumuşaması ve beklenen kütür kütür tadın bir türlü elde edilememesi. İşte tam bu noktada, sofraların vazgeçilmezi olan, adeta bir gelenek haline gelen salatalık turşusunun nasıl erimeden kütür kütür kalacağını merak edenler için harika bir tarifimiz var. Bu tarifle birlikte, kütür kütür turşu yapmanın sırrını öğrenip bu endişeye son verebilirsiniz!

MALZEMELER

Kornişon salatalık

4-5 diş sarımsak

1 kg’lık cam kavanoz

Her bir kavanoz için:

1 çay kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı salamura kalın tuz

1 çay bardağı sirke

Yeteri kadar kaynar su

651298c586b24451ac7b6066.webp

YAPILIŞI

  • Öncelikle salatalıkları iyice yıkayalım uç kısımlarını kesip hazırlayalım.
  • Sarımsakları da soyup doğrayalım. Kavanozlara dik şekilde salatalıkları dizelim.
  • Aralarına sarımsak yerleştirelim.
  • Her bir kavanoz için limon tuzunu, şekeri, tuzu ve sirkeyi ekleyelim.
  • Sonra üzerlerine fokur fokur kaynayan suyu döküp kapaklarını sıkıca kapatalım.
  • Konserve gibi sofra bezlerine ters çevirelim saralım ve ertesi gün raflara kaldıralım.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN