Şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı! Konut kredisinde faiz oranları düştü yeni fırsat güldürdü: İşte güncel oranlar

Şimdi ev sahibi olmanın tam zamanı! Konut kredisinde faiz oranları düştü yeni fırsat güldürdü: İşte güncel oranlar

Kredilerdeki yüksek faiz oranları vatandaşın cebini zorlarken, o banka konut kredisinde faiz oranlarını düşürme kararı aldı. Bu karar sonrasında ev alma hayali olanlar için yeni bir fırsat doğdu. İşte konut kredilerindeki güncel faiz oranları…

Son zamanlarda birçok banka yüksek faiz oranlarıyla dikkat çekerken o bankadan konut kredisinde indirim haberi geldi. Faiz oranını düşüren banka bu adımıyla ev almak isteyenler için ciddi bir fırsat yaratmış oldu…

Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerinde önemli bir indirime giderek, 120 ay vadede faiz oranını yüzde 2.79’a çekti. Bu adım, ev almak isteyenler için ciddi bir fırsat yaratırken, konut piyasasında da hareketliliği artırması bekleniyor.

KREDİ ŞARTLARI NELER?

Halk TV’nin haberine göre; Ziraat Bankası'nın sunduğu kredi paketi belirli şartları içeriyor. Başvuru yapacak kişilerin, bireysel emeklilik, DASK, kasko ve eşya sigortası gibi ürünlere sahip olması gerekiyor. Ayrıca kredi başvurusu yapanların, Bankkart ve KMH gibi banka ürünlerini kullanması talep ediliyor.

konut-kredisi-faiz-dususu.jpg

KREDİ HESAPLAMALARI VE MALİYETLER

1 milyon TL konut kredisi çeken bir kişinin 120 ay boyunca aylık taksit ödemesi 28,966 TL olacak. Yıllık maliyet oranı ise yüzde 39.77 olarak belirlendi. Toplam geri ödeme tutarı ise 3.47 milyon TL’ye ulaşacak. Bu rakamlar, kredi alan bireylerin bütçesini önemli ölçüde etkileyecek.

ÖZEL BANKALAR DA FAİZ İNDİRİ Mİ?

Ziraat Bankası’nın başlattığı faiz indirimi, diğer bankaların da faiz oranlarını düşürme eğilimine girebileceği sinyallerini veriyor. Özel bankalarda mevcut ortalama faiz oranları yüzde 3.15 seviyelerinde. Ancak enflasyondaki olası düşüşler, bu oranların da gerilemesine yol açabilir.

konut-kredisinde-faiz-dususu.jpg

KONUT PİYASASINA ETKİSİ

Faiz indirimi, konut talebini artırabilir. Ancak konut fiyatlarındaki artış ve yüksek kredi taksitleri, talebin hızla artmasını engelleyebilir. Ortalama bir konut almak için çekilen krediler, aylık yüksek ödeme gerektiriyor.

Bu kampanya, ev almak isteyenler için önemli bir fırsat sunarken, özel bankaların da bu rekabete katılması bekleniyor. Ziraat Bankası’nın attığı bu adım, konut piyasasında yeni bir dönemin kapılarını aralayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN