Lübnanlıları tek tek arayıp tehdit ediyorlar... İsrail’den dezenformasyon terörü

Lübnanlıları tek tek arayıp tehdit ediyorlar... İsrail’den dezenformasyon terörü

İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik yaptığı bombardımanın şiddeti arttı. Lübnan’ın bazı bölgelerinde kamu kuruluşları ve özel okulların kapatıldığı duyuruldu. İsrail 80 bin Lübnanlıyı arayarak bulunduğunuz yerleri terkedin diyerek tehdit etti. Yoğun bombardımanın gerçekleştirildiği Bekaa bölgesinde bulunan Gazeteci Hawra Mehdi Kobayssi Lübnan’da yaşananları anlık olarak KARAR’a aktardı. Kubayssi, “İsrail’in aramaları uyarı değil, sivillere yönelik tehdittir” dedi.

FEYZA NUR ÇALIKOĞLU

İsrail, Lüban’ın güneyine yönelik yaptığı saldırılara şiddeti artırarak devam ediyor. Lübnan yönetimi, Bekaa, Baalbek, Hermel bölgelerinde ve güney banliyölerinde kamu ve özel okulların kapatılacağını duyurdu. İsrail’in 80 bin Lübnanlıyı arayarak “Eğer Hizbullah’ın militanlarının yanındaysanız, ya da kullandıkları binaların içindeyseniz hemen köyünüzü terk edin.” çağrısında bulunduğunu Bekaa bölgesinde bulunan Gazeteci Hawra Mehdi Kobayssi anlık olarak KARAR’a aktardı.

“HİZBULLAH’IN YANINDAYSANIZ EVİNİZİ TERK EDİN”

Lübnan Güney Banliyölerinde çalışan Hawra Mehdi Kobayssi'den gelen bilgiye göre, İsrail’in Lübnan halkının radyolarına ve mobil cihazlarına gönderdiği mesaj ve aramalarda şunlar söyleniyor: “Eğer hizbullahın militanlarının yanındaysanız, ya da kullandıkları binaların içindeyseniz hemen köyünüzü terk edin.” Hawra Kobayssi, mesajların ve aramaların Güney Lübnan’da bulunan Baalkbek ve Bekaa sakinlerine geldiğini, Beyrut’ta bulunan banliyölere gelen bir arama ya da mesaj olmadığını anlattı. Ancak şu anda işgal ordusu sivilleri hedef aldığı için sivillerin güneyden göç ettiğini söyleyen Gazeteci Kobayssi, mesajların ve aramaların belirli kimselere gelen uyarılar olmadığını rastgele halka gönderildiğini belirterek henüz mesaj ve aramalar üzerinden halkın korku ve panik nedeniyle aşırı tepkiler vermediğini belirtti.

photo-2024-09-23-17-16-53.jpg

BOMBARDIMAN BÖLGESİNE ULAŞMAYA ÇALIŞAN AMBULANSLAR PATLATILIYOR

Şu anda banliyö bölgesinde olan Hawra Kobayssi, Bekaa şehrine giren ambulanslarında patlatıldığını bildirdi. Bölgeye karşı İsrail’in bombardımanı sürerken Hizbullah’tan Hayfa’ya roket saldırısı yapıldığını anlattı.

Ortadoğu Uzmanı Hediye Levent, şu anda Lübnan İletişim Bakanlığı’nın İsrail’den gelen tüm aramaları engellediğini Lübnan halkına duyurduğunu belirtti. Aynı zamanda yine İletişim Bakanlığı’nın yayınladığı resmi rakama göre İsrail’in 80 bin Lübnanlıyı aradığını, aramalarda gerçek bir kişinin değil bant kaydının konuştuğunu anlattı. Levent, “İsrail’in aradığı kişiler arasında ise Lübnan İletişim Bakanı’da bulunuyor” dedi.

photo-2024-09-23-17-09-34-001.jpg

İSRAİL GÜNLERDİR YAPTIĞI SİBER SALDIRILARLA SAVAŞIN BOYUTUNU DEĞİŞTİRDİ

İsrail’in bir süredir Lübnan halkına yönelik sürdürdüğü siber saldırıların oluşturacağı durumu Ortadoğu Uzmanı Zahide Kor KARAR’a yorumladı. İsrail’in savaş metodlarını değiştirdiğini söyleyen Kor, “Lübnan halkı her an elektronik cihazların patlayabileceği veya İsrail’den bir mesaj gelebileceği endişesiyle karşı karşıya” dedi.

“İsrail siber saldırılarla savaşın metodlarını geliştiriyor. Eş zamanlı olarak binlerce insanın elindeki cihazları patlatarak psikolojik üstünlüğü elde etti. İsrail istihbaratının gücünü yeniden ortaya koydu. Çağrı cihazlarının patlatılması ardından bir çok mobil cihazın patlatılması ve bugün de insanları telefonla arayarak yaptığı tehditlerle İsrail’in 7 ekimden sonra yaptığı en büyük ve özgüven tazeyelici eylem olmuştur. Hizbullah gibi direniş örgütleri gizliliğiyle meşhurken İsrail istihbaratının gücünü göstererek hem halkın gündelik hayatını akışını yerle bir ederken bir yandan da Hizbullah’ın gizliliğini kırdı. Lübnan halkının yaşadığı bir şok var ve bu durum katlanarak devam ediyor. Çünkü halk her an her yerden İsrail’in bir mesajını alabileceği veyahutta elektronik eşyalarının patlayabileceği gerçeğiyle yaşamak zorunda bırakıldı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN