Türkiye'de üretilecek dev SUV menzil rekoru kırdı! Yakıtı kokluyor, fiyatı ise sudan ucuz

Türkiye'de üretilecek dev SUV menzil rekoru kırdı! Yakıtı kokluyor, fiyatı ise sudan ucuz

Otomobil tutkunlarını hayran bırakacak SUV geliyor! Türkiye'de üretilecek dev SUV menzil rekoru kırdı! Otomobil devinin yeni SUV modeli, çıtayı yükseltecek teknolojiyle donatıldı. Yakıtı kokluyor, fiyatı ise sudan ucuz...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Türkiye’de üretilmesi planlanan BYD'nin yeni SUV modeli Seal U DM-i, menzil ve yakıt tasarrufunda çıtayı yükseltiyor. Manisa’da kurulacak fabrikada üretilecek olan bu plug-in hibrit (PHEV) model, güncellenen teknolojisiyle dikkat çekiyor.

MENZİL REKORU KIRDI

resim-2024-09-23-142308800.png

BYD’nin beşinci nesil DM plug-in hibrit sistemiyle donatılan Seal U DM-i, 1.5 litrelik motoru ve 120 kW güç üreten elektrik motoruyla birlikte yüksek performans sunuyor. Araç, 12,96 kWh ve 18,31 kWh kapasiteli iki farklı batarya seçeneğiyle sırasıyla 75 km ve 115 km elektrikli menzil sağlıyor. Ayrıca toplamda 1.400 km'ye kadar menzil sunması, uzun yolculuklar için ideal bir seçenek olmasını sağlıyor.

FİYATI İSE ŞAŞIRTTI

Araç, 100 km’de sadece 4.85-4.9 litre yakıt tüketirken, Türkiye’de üretim teşvikleri sayesinde ÖTV oranının yüzde 10’a düşmesi bekleniyor. Bu sayede, Seal U DM-i'nin fiyatının 1.5 milyon TL civarında olması öngörülüyor. Hem yakıt tasarrufu hem de uygun fiyatıyla dikkat çeken bu SUV, Türkiye pazarında büyük ilgi göreceğe benziyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN