11 yıl sonra bir ilk: Merkez'in rezervleri rekor kırdı

11 yıl sonra bir ilk: Merkez'in rezervleri rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, 20 Eylül ile sona eren haftada yaklaşık 2,8 milyar dolar artarak 156,4 milyar dolara ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Net uluslararası rezervlerin de 51,9 milyar dolara çıkarak Temmuz 2013’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşması bekleniyor.

TCMB toplam rezervlerinin 20 Eylül ile sona eren bir haftalık dönemde yaklaşık 2,8 milyar dolar artış gösterdiği hesaplandı.

Foreks Haber'in TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, 13 Eylül haftasında 153,6 milyar dolar olan rezervler, 20 Eylül ile biten haftada yaklaşık 156,4 milyar dolara çıktı.

Böylece rezervler 19 Temmuz tarihinde gördüğü zirvesini aşarak, tarihi yüksek seviyesine ulaştı. Rezervlerde geçen hafta da artış görülürken, öncesinde görülen 3 haftalık azalış toparlanmıştı.

SWAP HARİÇ NET REZERV 29 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE

BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e için yaptığı hesaplamalara göre de brüt rezervlerde rakam aynı olurken, net uluslararası rezervlerin ise 3,1 milyar dolar artarak 51,9 milyar dolar ile Temmuz 2013’ten bu yana gördüğü en yüksek düzeye çıkması bekleniyor.

13 Eylül haftasında Merkez'in net uluslararası rezervleri ise 48,78 milyar dolar düzeyinde olurken, bir önceki hafta 26,5 milyar dolar düzeyinde bulunan swap hariç net rezervler ise 2,6 milyar dolar artarak 29,1 milyar dolara yükselmiş olacak.

TCMB, rezerv rakamlarını perşembe günü saat 14.30'da açıklayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN