Milyon dolarlık yatırımla kurulmuştu, Türkiye'nin dev firması battı! Şimdi alacaklılar kapısında bekliyor

Milyon dolarlık yatırımla kurulmuştu, Türkiye'nin dev firması battı! Şimdi alacaklılar kapısında bekliyor

Yıllar önce kurulan ve Türkiye’de uzun zamandır faaliyet gösteren ünlü et firması iflasını açıkladı. Milyon dolarlık yatırımlarla kurulan söz konusu firmanın alacaklıları ve iflasının detayları mahkeme tarafından açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Dünya çapında yaşanan ekonomik kriz etkilerini sürdürürken hem ülkemizde hem de dünyada önde gelen birçok firmanın iflas haberleri hâlâ gelmeye devam ediyor. Türkiye'de de önemli ve büyük firmaların iflası devam ederken bu defa ünlü et firmasının battığı öğrenildi. Ekonomik krizle baş edemeyen ve maliyetlerini karşılayamayan bu şirkette iflas bayrağını çekti.

DEV FİRMA İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Halk TV’de yer alan habere göre, Hacıince Et, Konya ve Alanya'da bulunan dev çiftlikleriyle birlikte iflas etti. İflas sonrası, firmadan alacaklılar belirlendi. Konya ve Alanya'da 25 bin canlı hayvan kapasitesine sahip olan söz konusu firma yaklaşık 75 sene önce kurulmuştu. Yıllar önce 50 milyon dolarlık yatırımla kurulan firmanın nakit akışında soru yaşadığı ve bu nedenle de mahkemeye başvurduğu öğrenildi.

adsiz-tasarim.jpg

MAHKEME ALACAKLILARI AÇIKLADI

Maliyetini karşılayamayan ve ciddi ekonomik problemler yaşayan firma sektörde büyük bir şoka neden oldu. Firmanın iflasına ilişkin detaylar Konya 1. İcra Dairesi'nin ilanıyla öğrenildi. Meram ilçesine bağlı Kaşınhanı Mahallesi'nde bulunan entegre et üretim tesisiyle ilgili iflas kararı detaylı olarak açıklandı ve alacaklılar belirlendi.

yeni-proje-8.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN