Kiracı böyle giderse çadırda yatacak! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi: Döne döne ev arayacağız

Kiracı böyle giderse çadırda yatacak! Atilla Yeşilada kötü haberi verdi: Döne döne ev arayacağız

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasında yaşanan durgunluk ve vergilendirmeyle ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendirdi. Kira fiyatlarının artacağını söyleyen Atilla Yeşilada korkulan haberi de verdi. İşte detaylar…

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasında yaşanan durgunluk ve vergilendirme konusundaki iddiaları ele aldı. Kira enflasyonu uyarısı yapan Yeşilada, “Kira fiyatları artacak. Piyasada ya satanın ya da alanın pazarlık gücü vardır. Kiralıklar konusunda ev sahibinin pazarlık gücü var. Çünkü kiralık bulmak çok zor. Dolayısıyla bütün vergiler kiracıya yansıtılacak” ifadelerini kullandı.

Piyasada ciddi bir durgunluk olduğuna dikkat çeken Yeşilada, “Şu anda piyasada ciddi bir durgunluk var. Satmak isteyenler satamıyor. Daha da önemlisi konut satışları azalabilir. En büyük zarar, konut satışından elde edilen gelirlere sermaye kazancı vergisi koyulması olacak. Bu, konutu yatırım aracı olmaktan neredeyse çıkartıyor” dedi.

kira-fiyatlari-artacak-1.jpg

PİYASADAKİ DURGUNLUK DAHA DA DERİNLEŞEBİLİR

Yeşilada, konut piyasasında yaşanan durgunluğun ve olası vergilendirmenin, yatırımcılara çok büyük etkileri olacağına dikkat çekti. Konut satışlarının azalabileceğini söyleyen Yeşilada, sermaye kazancı vergisinin sektörü büyük zarara uğratacağını aktardı. Ayrıca Yeşilada, bu durumun konut yatırımını cazip olmaktan çıkarabileceği ve piyasadaki durgunluğu derinleştirebileceğini de söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN