IBAN, pos cihazı, yurt dışı çıkış harç ücreti... Vergilerde yeni dönem başlıyor!

IBAN, pos cihazı, yurt dışı çıkış harç ücreti... Vergilerde yeni dönem başlıyor!

Vergi reform paketi bugün Meclis'e geliyor. Yeni mini torba yasaya göre yurt dışı çıkış harcı 150 TL'den bin 500 liraya yükseltilecek. Öte yandan başkasının IBAN'ını kullanan ve kullandırtanları bundan vazgeçirecek cezalar da yolda...

Avukattan diş hekimine kadar birçok meslek gruplarından asgari Gelir Vergisi alınması teklifi yeni reform paketinde olmayacak. Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifinin, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulması bekleniyor. Teklifte, sermayeye yönelik yeni uygulamaların getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor. Vergi cezalarının artırılması ve istisnaların kaldırılması yönünde hükümler de yer alıyor.

YAKIN ZAMANDA YASALAŞACAK

Teklifin genel amacı "vergide adalet ve etkinliği artırmak" olarak belirlendi. Teklifte çok uluslu ve yerel şirketler için asgari Kurumlar Vergisi de var. Teklif, bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündemine alınacak. Meclis tatile çıkmadan önce de yasalaşacak.

IBAN VE POS CİHAZI DA PAKETTE

Paket üzerinde son revizyon hafta sonu yapıldı. Başkasının POS cihazını ve IBAN’ını kullananlara para cezası yanı sıra özellikle belge düzeniyle ilgili çeşitli özel usulsüzlük cezalarını artıran hükümler de torbada yer alacak.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCINA ZAM KAPIDA

34,7 milyar lira tutarında getiri sağlaması beklenen çok kazanan meslek gruplarından asgari Gelir Vergisi alınması teklifi düzenlemeden çıkarıldı. Vergi teklifinin kesinlikle dar gelirliye yük getirmeyeceği, kayıt dışılığı önleyeceği, etkinlik, adalet ve verimliliği sağlayacak düzenlemeler içerdiği bildirildi. Öte yandan teklifte, yurt dışı çıkış harcının bin 500 lira olacağı da ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN