İBB'den 9 Eylül için toplu taşıma kararı: Ücretsiz olacak

İBB'den 9 Eylül için toplu taşıma kararı: Ücretsiz olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Pazartesi günü okulların açılacağı saat 06.00-16.00 arasında İBB'ye bağlı toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

9 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte İstanbul’da yoğun bir trafik hareketliliği yaşanması bekleniyor. Bu süreçte yaklaşık 17 bin okul servisi, 320 bin öğrenci taşıyarak trafiğe çıkacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve ilgili eğitim kurumları, bu yoğunluk karşısında önlem almak için AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve UYM’de (Ulaşım Yönetim Merkezi) bir araya gelecek. İBB yetkilileri, 9 Eylül sabah saat 06.00 itibariyle toplanarak 3 gün boyunca nöbet tutacak ve İstanbul trafiğini kent içi kameralar aracılığıyla izleyerek, tıkanan arterlere anında müdahale edecek.

TOPLU ULAŞIM VE İSPARK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ

Okulların açıldığı gün İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçları, sabah 06.00’dan akşam 16.00’ya kadar ücretsiz olacak. Bu uygulama, bilet entegrasyonuna dahil olan tüm ulaşım araçlarını kapsayacak. Ayrıca, İSPARK, okul servis araçlarına ilk gün ücretsiz hizmet verecek.

EK SEFERLERLE TRAFİK RAHATLATILACAK

İstanbul’da toplu ulaşımın rahatlaması ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla İETT, okulların açılmasından itibaren her gün bin 716 ek sefer düzenleyecek. Bu ek seferlerle 137 binden fazla yolcunun toplu taşımaya yönlendirilmesi ve 114 bin aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor. Metro İstanbul da 435 ilave seferle yaklaşık 500 bin yolcunun toplu taşımayı tercih etmesini amaçlıyor. Şehir Hatları ise ek vapur seferleri düzenleyecek ve kış tarifesine geçiş yapacak.

OKUL SERVİS ARAÇLARINA ÖNCELİK

Okulların açılmasıyla birlikte ilk iki gün boyunca okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. Ayrıca, İDO’nun Sirkeci-Harem hattında yaya yolcular ücretsiz seyahat edebilecek.

ZABITA VE TRAFİK TEDBİRLERİ

Trafik yoğunluğunun azaltılması ve düzenin sağlanması amacıyla 113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, aktif olarak okullarda görev alacak. Yoğun kavşaklarda 10 adet çekici araç hazır bulunacak ve sabah-akşam saatlerinde zabıta ve polis memurları tarafından trafik denetimleri yapılacak.

ŞANTİYELERDE ÇALIŞMALAR DURACAK

Okulların açıldığı hafta şantiyelerde herhangi bir çalışma yapılmayacak. Mevcut çalışmalar, okul açılışından önce tamamlanacak ve zaruri olanlar gece vardiyasında sürdürülecek. İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ gibi kurumlar da okul öncesi devam eden çalışmalarını tamamlayacak. Acil durumlar için 7/24 nöbetçi ekipler görev başında olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN