Hamama giden terleyecek! Fiyatlar 5 bin TL'yi buldu, bir kese attırmanın bedeli bakın ne kadar?

Hamama giden terleyecek! Fiyatlar 5 bin TL'yi buldu, bir kese attırmanın bedeli bakın ne kadar?

Hamama gitmek isteyenler bu fiyatları duyunca gitmeden terleyecek gibi görünüyor. Fiyatların her geçen gün arttığı bugünlerde bir kese arttırmanın bedeli duyanları şaşkına çevirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçmişten günümüze aktarılan bir kültür olan hamam, günümüzde hâlâ kullanılsa da sayısı eskiye oranla oldukça azaldı. İnsanların sadece yıkanmak ya da temizlenmek için değil farklı aktiviteler yapmak için de gittiği hamamlar kültürümüzde oldukça önemli bir yere sahipken şimdilerde fiyatlarının ciddi derecede artması vatandaşların önünde engel teşkil etmeye başladı. Peki, hamamda kese arttırmanın bedeli ne kadar oldu? Gelin detaylara beraber bakalım…

yeni-proje-3.jpg

FİYATLAR ARASINDA UÇURUM VAR

Türk kültürü için önemli bir aktivite olan hamama gitmek eskisi kadar sık yapılan aktiviteler olmaktan çıktı. Günümüzde çoğunlukla yabancıların rağbet gösterdiği hamam kültürü son zamanlarda fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Haber Global’de yer alan bir habere göre hamam piyasasında en önemli gelir olan kullanım ücreti ve keseleme fiyatları ciddi derecede arttı.

Ücretler genelde 400 liradan başlayarak 5 bin liraya kadar çıkarken en ucuz hamam aktivitesi keseleme ve masajla beraber bin lirayı bulabiliyor.

yeni-proje-4.jpg

120 EUROYA MASAJ

Fatih'te turistlerin sıklıkla tercih ettiği bir hamam fiyatları ile dikkat çekiyor. Öyle ki fiyatlar 50 euro yani bin170 liradan başlarken hizmet arttıkça fiyat da artıyor. Bazı hizmetlerle beraber fiyatların 120 euroya yani 4 bin 250 liraya çıktığı biliniyor. Türklerin genelde en uygun paketi tercih ettiğini anlatan yetkili, "Müşterilerimiz genelde Almanya'dan gelen gurbetçiler. Elbette Türklere özel indirimlerimiz oluyor" diyor.

50 euroluk paketin içinde 15 dk sauna, 15 dk buhar odası, 15 dk peeling ve 15 dakika da köpük masajı bulunurken, 1 saat süre veriliyor ve içecek ikram ediliyor. 120 euroluk hizmette ise ortalama 2 saat süre veriliyor. Bu fiyatın içinde 15 dk sauna, 15 dk buhar odası, 15 dk peeling, 15 dakika köpük masajı, 50 dk rahatlatıcı masaj, 20 dakika da ekstra masaj hizmeti sunuluyor. Bu fiyatlara da el bakımı, yüz maskesi ve içecekler ücretsiz bir şekilde veriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN