Fitch: Türk İslami bankacılığı büyüyor

Fitch: Türk İslami bankacılığı büyüyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk İslami bankacılığının sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi devam ettirmesinin beklendiğini duyurdu.

BÜŞRA AKDAŞ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk İslami bankacılık sektörünün 2024 yılında önceki yıllara kıyasla yavaş da olsa sektör ortalamasının üzerinde büyümeyi sürdüreceğini açıkladı. Yapılan değerlendirmede, Türk İslami bankacılığının ekonomik dengelenmenin olduğu bir dönemde büyüme trendini koruduğuna vurgu yapıldı.

TÜRK İSLAMİ BANKACILIK SEGMENTİNİN PAZAR PAYLARINDA ARTIŞ

Fitch Ratings'ten gelen açıklamada, Türk İslami bankacılık segmentinin pazar paylarının son yıllarda arttığına dikkat çekildi. 2023 yılının sonunda İslami bankaların bankacılık sektörü varlıklarının, finansmanın ve mevduatının sırasıyla yüzde 8,7'sini, yüzde 7,8'ini ve yüzde 10,2'sini oluşturduğu belirtildi. Bu rakamların, İslami bankacılık segmentinin sektör içindeki önemli bir konumunu yansıttığı ifade edildi.

Türk İslami bankacılığının, ekonomik dengelenmenin yaşandığı bir dönemde gösterdiği büyüme performansının önemine dikkat çekilen açıklamada, sektörün orta vadeli büyüme potansiyelinin olumlu olduğu vurgulandı. Bununla birlikte, büyümenin yavaşlamış olsa da sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşeceği öngörüsüne de yer verildi.

İslami finansmanın ve mevduatın sektördeki payının artmasının, Türk İslami bankacılığının güçlenen bir konuma sahip olduğunu gösterdiği belirtilirken, bu durumun sektörün gelecekteki büyüme potansiyelini destekleyeceği değerlendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN