Enflasyonla mücadelede geçen bir yılın ardından...: Ocak 2023 enflasyonu % 6.65, Ocak 2024 enflasyonu % 6.70

Enflasyonla mücadelede geçen bir yılın ardından...: Ocak 2023 enflasyonu % 6.65, Ocak 2024 enflasyonu % 6.70

TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verelere göre enflasyon aylık bazda yüzde 6.70 olarak gerçekleşti. Yıllık 64.8 oldu. Açıklanan veriyi değerlendiren uzmanlar ise enflasyonla mücadelede geçen son bir yılın ardından değişmeyen tabloya dikkat çekti. Ortada bir başarının olmadığını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon rakamını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı verelere göre ocak ayı enflasyonu 6.70 olarak gerçekleşti. Yıllık enflasyon ise 64.8 oldu. TÜİK'in açıkladığı veriyi değerlendiren uzmanlar ise enflasyonla mücadelede geçen son bir yılın ardından değişmeyen tabloya dikkat çekti.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, TÜİK'İn enflasyon verisi üzerinden son bir yılın fotoğrafını çektiği değerlendirmesinde şunları söyledi:

Şenol Babuşcu on X: "Şenol Babuşcu tek tek sıraladı: Seçimden sonra yurttaşı bekleyen zamlar! https://t.co/WxT729jsZ4" / XProf. Dr. Şenol Babuşcu

“1 yıldır Hükümetin, ekonomi yönetiminin ve Merkez Bankası’nın en önemli işi enflasyonu düşürmekti. Ocak 2023 enflasyonu % 6.65, Ocak 2024 enflasyonu % 6.70. Muhteşem başarı…"

Babuşçu başka bir paylaşımında ise, “Hissedilmeyen enflasyon Ocak ayında % 6,7 geldi. Sizce hissedilen ne?” ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN