BYD'nin 300 bin liralık arabasına jet yanıt! Bu araba sadece 250 bin TL: Rekabet vatandaşa yaradı

BYD'nin 300 bin liralık arabasına jet yanıt! Bu araba sadece 250 bin TL: Rekabet vatandaşa yaradı

Otomotiv sektöründeki rekabet resmen alevlendi. BYD tarafından piyasaya sürülen 300 bin liralık arabadan sonra dünyaca ünlü o marka resmen kendini öne attı ve 250 bin liradan satışa çıkardı. Markalar arasındaki rekabet resmen vatandaşa yaradı…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv dünyası her geçen gün yeni marka ve modellerle canlılığını korumaya devam ediyor. Özellikle de elektrikli otomobillerin popüler olduğu bu dönemde araba almak isteyen vatandaşlar kampanyalı markalara öncelik tanıyor. Dünyaca ünlü markalar ise müşteri ağını genişletmek için ciddi kampanyalar hazırlıyor. Bu kapsamda son olarak BYD’nin 300 bin liralık aracından sonra rakibini elemek isteyen o marka daha ucuza satış yapacağını duyurdu. İşte detaylar…

SON DÖNEMİN EN DİKKAT ÇEKEN MARKASI

Elektrikli araç sektöründe fiyat rekabeti iyice kızışırken, Geely'den gelen son hamle piyasayı alt üst etti! Çin'in otomobil devi Geely, elektrikli otomobil modeli Geometry E ile piyasaya sarsıcı bir giriş yapıyor. Dün, BYD'nin Seagull modelinin 9.600 dolara (Yaklaşık 300 bin TL) indirilmesiyle başlayan fiyat savaşlarına Geely'den hızlı bir yanıt geldi. Geometry E modelinde yüzde 17'lik bir indirimle, fiyatı 8.300 dolara (Yaklaşık 250 bin TL) düşürüldü.

yeni-proje-54.jpg

301 km ve 401 km menzil seçenekleri, 29,6 ve 39,3 kWh kapasiteli LFP bataryalar, 82 HP gücündeki motor ve 102 km/sa azami hız kapasitesiyle dikkat çeken bu kompakt elektrikli araç, şehir içi ve şehir dışı kullanım için ideal özellikler sunuyor. 4.006 mm uzunluk ve 356 litre bagaj hacmi ile geniş iç mekanıyla konforlu bir sürüş deneyimi vaat eden Geometry E, V2L (araçtan elektrik sağlama) desteğiyle de kullanıcılarına yüksek teknolojik imkanlar sunuyor.

yeni-proje-56.jpg

SATIŞ HACMİNİN ARTMASI BEKLENİYOR

Çin'de elektrikli otomobil pazarındaki bu fiyat indirimi, BYD Seagull, Wuling Bingo, Dongfeng Nammi 01 ve Hozon Neta AYA gibi A0 segmentindeki rakipleriyle rekabette Geely'nin elini güçlendiriyor. İlk piyasaya sürüldüğü 2022 yılında 12 bin dolardan satılan bu modelin, bugünkü dev indirimle satış hacminin katlanarak artması bekleniyor.

yeni-proje-57.jpg

Elektrikli otomobil piyasasında yaşanan bu fiyat savaşları, tüketicilere daha uygun fiyatlarla yüksek teknolojiye sahip araçlara erişim imkanı sunarken, Geely'nin bu agresif fiyat politikasıyla elektrikli araç sektöründe yeni bir dönemin kapılarını araladığına şüphe yok. Geely'nin Geometry E modeli, fiyat-performans oranıyla elektrikli otomobil düşünenler için cazip bir alternatif haline geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN