BYD'den Devrim: Süper otomobil piyasasında yeni bir çağ başlıyor: Ferrari, Porsche yerine bunu alın çünkü çok daha ucuz

BYD'den Devrim: Süper otomobil piyasasında yeni bir çağ başlıyor: Ferrari, Porsche yerine bunu alın çünkü çok daha ucuz

BYD otomobil piyasasında devrim yaratmaya devam ediyor. Spor araba sektörüne yeni bir soluk getiren BYD’nin bu modeli hem özellikleri hem de fiyatıyla rakiplerine büyük fark atıyor. İşte süper otomobil piyasasında yeni bir çağ başlıyor dedirten BYD’nin çok konuşulacak o modeli…

ESMAGÜL KOÇAK

BYD yeni süper otomobiliyle resmen piyasayı sallamaya geliyor. Performansı ve tasarımıyla kendine hayran bırakan yeni model fiyatıyla da oldukça dikkat çekerken, rakiplerini geride bırakacak olan BYD’nin yeni modelinin satışı için de sayılı günler kaldı. İşte, BYD’nin Devrim niteliğindeki muhteşem tasarımı….

2 SANİYEDE 0'DAN YÜZE ÇIKIYOR

BYD, otomobil endüstrisinde devrim yaratmaya devam ediyor ve bu kez de YangWang markası altında ürettiği U9 süper otomobiliyle dikkatleri üzerine çekiyor. 25 Şubat'ta piyasaya sürülecek olan YangWang U9, sadece 2 saniyeden daha kısa bir sürede 0'dan 100 km/saat hıza ulaşabilme, zıplayabilme, tank gibi dönebilme veya üç tekerlek üzerinde hareket edebilme gibi olağanüstü yetenekleriyle otomobil dünyasında yeni bir çığır açıyor. Bu sıra dışı performans, DiSus-X gövde kontrol sistemi sayesinde mümkün oluyor.

byd-1.jpg

YangWang, BYD'nin birinci sınıf elektrikli otomobil markası olarak konumlandırılıyor ve U9 modeli, markanın lüks SUV modeli U8'den sonra gelen ikinci büyük atılımı temsil ediyor. U9, dört adet 240 kW gücündeki elektrik motoruyla toplamda 960 kW (1.287 hp) güç üretiyor ve maksimum hızı 300 km/saat ile sınırlandırılmış durumda. Ancak, en dikkat çekici yönlerinden biri, bu üstün performansın daha pahalı üçlü (NMC) aküler yerine BYD'nin LFP kimyasına sahip Blade akülerle sağlanması.

yeni-proje-17.jpg

Yeni e4 platformu üzerine inşa edilen iki kapılı coupe U9, boyutlarıyla Audi A4 veya BMW 5 Serisi'ne rakip olabilecek bir yapıda. İsteğe bağlı karbon fiber arka spoiler, 275/35 R21 (ön) ve 325/30 R21 (arka) tekerlekler ve makas kapılarıyla donatılmış olan U9, aynı zamanda geniş bir bagaj alanına sahip.

byd-3.jpg

İç mekan konusunda BYD, daha minimalist bir yaklaşım sergileyerek, büyük ve karmaşık ekranlar yerine üç mütevazı ekranla sade bir tasarım sunuyor. Bu durum, U9'un iç mekanını çağdaş elektrikli araçların aksine, daha klasik bir hissiyatla donatıyor.

ÜNLÜ MARKALARIN SERVİS AĞLARINI DEVRALDI

BYD'nin YangWang markasıyla benimsediği doğrudan satış modeli, yaklaşık 80 mağaza ile Çin'de büyümeye devam ediyor. BMW, Aston Martin ve Mercedes-Benz gibi lüks markaların mağaza ve servis merkezlerini devralarak, sektördeki konumunu daha da güçlendiriyor.

byd.jpg

RAKİPLERİNE KIYASLA OLDUKÇA UCUZ

YangWang U9'un lansmanı, otomobil severler ve sektör profesyonelleri tarafından merakla bekleniyor. Fiyatının 150.000 ABD Doları (Yaklaşık 4,5 milyon TL) civarında olması bekleniyor ve pek çok spor araba kullanıcısı muadili Ferrari, Porshce gibi araçlarla karşılaştırdığında YangWang'ı oldukça ucuz bulacaktır. BYD'nin bu yeni süper otomobili, sadece teknik özellikleriyle değil, aynı zamanda otomobil alışveriş deneyimine getirdiği yeniliklerle de otomobil dünyasında yeni bir dönemi müjdeliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN