Bu soğanı toplayanlara 387 bin 141 TL para cezası! Yanına bile yaklaşmayın, cezası cep yakıyor

Bu soğanı toplayanlara 387 bin 141 TL para cezası! Yanına bile yaklaşmayın, cezası cep yakıyor

Bu soğan daha önce gördüğünüz puanlara hiç benzemiyor. Çünkü bu soğanı toplayanlar binlerce liralık para cezasıyla karşı karşıya kalıyor. Öyle ki bir vatandaşın aracında ele geçirilen bu soğanlar için tam 387 bin 141 lira para cezası kesildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Siirt'te jandarma ekipleri araç kontrolü yaptıkları esnada bir vatandaşın aracında “salep soğanı” ele geçirdi. Söz konusu bu soğanın devlet tarafından kontrolsüz ihracatın denetimi altına alınmasından dolayı koparılması yasak bitkiler arasında bulunuyor. Öyle ki bu soğanı toplayan araç sürücüsüne jandarma ekipleri tarafından 387 bin 141 lira para cezası kesildi.

yeni-proje-16-001.jpg

SALEP SOĞANI TOPLAYANLARA PARA CEZASI

Siirt'te, endemik bitki türleri arasında yer alan ve koruma altında olan salep soğanının kaçakçılığına yönelik operasyon sonucunda bir araçta 86 kilogram salep soğanı ele geçirildi. Salep soğanının koruma altında olmasından dolayı soğanı bulunduran vatandaşa para cezası uygulandı. İzinsiz şekilde salep soğanı toplayan vatandaşa 387 bin 141 lira para cezası kesildi.

yeni-proje-17.jpg

ÖZEL BİTKİ OLDUĞU İÇİN TOPLANMASI YASAK

Endemik ve özel bir bitki türü olan salep soğanı, yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğundan dolayı izinsiz toplanması yasak olan bitkiler arasında yer alıyor. Öyle ki Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 30 Aralık 2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan "Doğal Çiçek Soğanlarının 2018 Yılı İhracat Listesi Hakkında Tebliği" ile bu soğanın toplanmasını yasakladı.

yeni-proje-18-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN