'35 milyar dolar borç arayışı' iddiası gündemden düşmüyor

'35 milyar dolar borç arayışı' iddiası gündemden düşmüyor

Barış Soydan, gazeteci Erdal Sağlam'ın, iktidarın 30-35 milyar dolar dış finansman aradığı iddiasını değerlendirdi. Soydan, bu rakamın Türkiye'nin seçime kadar ihtiyacı olan dış finansman ihtiyacı olabileceğini söyledi.

Gazeteci ve ekonomi yazarı Erdal Sağlam, kişisel YouTube kanalından yaptığı yayında, Türkiye'nin ödemeleri için Londra’da 'tefecilerden' 30-35 milyar dolar borç para aradığını iddia etmişti. Ekonomist Barış Soydan, YouTube kanalından yaptığı yayında, Ankara'daki bir kaynağının bu iddiayla ilgili değerlendirmesini aktardı.

Buna göre, söz konusu paranın Türkiye'nin bir yıllık dış finans kaynağı ihtiyacını karşılamak için aranıyor olabileceği kaydedildi. Soydan ise bu miktarın çok büyük olduğunu ve ancak IMF tarafından verilebileceğini söyledi.

"BİR SEFERLİK DEĞİL, EKİME KADAR İHTİYAÇ OLAN RAKAM"

Soydan, kaynağının bu para transferinin bir seferlik olmayıp seçime kadar geçecek bir yıl içinde Türkiye'nin dış finansman ihtiyacını yansıtan rakam olabileceğini belirttiğini aktardı.

Herhangi bir ekonomik fırtınanın da bu hesaba katılmış olabileceğini vurgulayan Barış Soydan, emtia fiyatlarının yükselmesi ve turizmden ümidin düşmesi sonucu dış ticaret rakamlarının 'patladığını' belirterek, söz konusu 'Fırtına' endişesinin haksız bir olmadığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN