Bakanlıktan dev personel alımı! 2390 kişilik kadrolar açıldı! KPSS puanı olan hemen başvursun

Bakanlıktan dev personel alımı! 2390 kişilik kadrolar açıldı! KPSS puanı olan hemen başvursun

Bakanlık dev personel alımı için düğmeye bastı. KPSS puan sıralamasına göre yapılacak personel alımları için 2390 kişilik kadro açıldı. KPSS puanı bulunan hemen başvuru yapıyor. İşte bakanlık personel başvuru detayları…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 2.390 sözleşmeli personel alımını duyurdu. Başvuru süreci ve şartları, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi. İşte bakanlık personel başvuru detayları…

PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2.390 sözleşmeli personel alımı başvuruları, 15 Ekim 2024 - 30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden alınacak. Adayların, başvurularını belirtilen tarihler içinde tamamlamaları gerektiği vurgulanıyor. Başvurular, son gün saat 23:59’a kadar yapılabilecek. Belirtilen süre içinde başvuru yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1480 Memur Alacak

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuru yapacak adayların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekiyor:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
  • Başvuru yapılan pozisyon için istenen bölümden mezun olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmış olmamak.
  • Daha önce sözleşmeli personel olarak çalışmış olanlar için belirli şartları sağlamak.

BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER NELER?

Adayların başvuru sürecinde aşağıdaki belgeleri hazırlamaları gerekecek:

Vesikalık Fotoğraf: Adayların e-Devlet üzerinden otomatik yüklenecek fotoğrafları olmalıdır. Fotoğraf yüklenmemişse, son 6 ay içinde çekilmiş yüzü tamamen görünür bir vesikalık fotoğraf sisteme yüklenmelidir.

Mezuniyet Belgeleri: Kariyer Kapısı sistemine otomatik olarak yüklenmeyen mezuniyet bilgileri için onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgesinin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Denklik Belgesi: Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olan adayların, diploma yerine denklik gösterir belgelerini yüklemeleri gerekmektedir.

Akıl Sağlığı Beyanı: Adayların, görevlerini devamlı yapmaya engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını beyan etmeleri gerekiyor.

Hizmet Bilgisi: Son bir yıl içinde 4/B sözleşmeli personel olarak hizmeti bulunan adaylar, SGK Hizmet Dökümü veya çalıştıkları kurumdan alacakları belgeyi beyan etmelidir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bakım personeli başvuru süreci için son 5 gün! İşte başvuru detayları | TGRT Haber

BAŞVURU SÜRECİ

Adayların başvuru işlemini tamamladıktan sonra, "Başvurularım" ekranından başvurularının durumunu kontrol etmeleri ve "Aday Başvuru Bilgileri" formunu yazdırmaları önerilmektedir. Bu işlem, başvurunun geçerliliği açısından önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN