Özgür Özel'den 'Öcalan neden Meclis'e geliyor?' çıkışı: Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor

Özgür Özel'den 'Öcalan neden Meclis'e geliyor?' çıkışı: Bahçeli, Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da önünü kesmek istiyor

CHP lideri Özel, Bahçeli’nin Öcalan için yaptığı "Meclis’te silah bırakma çağrısı" önerisine, “Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak ya da atılamayacak bir adımla önünü kesmek istiyor” şeklinde yorum yaptı. Özel, Kürtlerin kendilerini eşit hissetmediğini belirterek, “Hendek olaylarında çok canımız yandı, şehitler verdik. Bu nedenle biz de sürecin içinde yer almak istiyoruz. Meclis’te olursa bu işin içinde oluruz, ama dışarıda olmayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yaptığı PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 'TBMM’de konuşsun' çağrısına yönelik açıklamalarda bulundu. Özel, “Erdoğan’ın ya elini rahatlatmak istiyor ya da atılamayacak bir adımı önererek onun önünü kesmek istiyor” dedi.

'MECLİS’İN DIŞINDA BİR YERE DAVET EDİLİRSEK BU İŞİN İÇİNDE OLMAYIZ'

Kürtlerin kendilerini eşit hissetmediğini vurgulayan Özel, “Türkiye'de hendek olaylarından dolayı çok canımız yandı. Şehitlerimiz oldu, şehirler harap oldu. O yüzden biz dışarıda bırakılmamayı istiyoruz. Meclis’te olursa biz bu işin içinde oluruz. Ama Meclis’in dışında bir yere davet edilsek olmayız” şeklinde konuştu.

'SİLAH BIRAKMAK İÇİN NEDEN MECLİS'E GELİYOR?'

Özel, Demirtaş’ın dışlanmasının sürecin ilerlemesine engel olduğunu belirterek, “Bu sırada Abdullah Öcalan'ın silah bırakma çağrısını destekleyebileceğim bir talep. Bunda bir sorun yok. Ama bunu yapmak için niye Meclis’e geliyor?” ifadelerini kullandı. Kendi “altın standardı” olduğuna dikkat çeken Özel, “Bu sorun çözülürken kapsansın diyoruz. Şehit ailelerinin ve gazilerin gözünün içine bakamayacağımız işler yapmamamız lazım” dedi.

CHP lideri, iktidarla kurulan temasta Bahçeli’nin ne de Erdoğan’ın “çözüm süreci” ya da “Kürt sorunu” hakkında bir konu gündeme getirmediğini dile getirirken, Bahçeli’nin çağrısının bir anlamı olduğunu da sözlerine ekledi. “Devlet Bey’in Öcalan’ı çağırdığı kürsü kendi konuştuğu kürsü” diyen Özel, “Bir adım atacaklarını bekliyordum, duyumları geliyordu. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi eskiden, Kürtlerin ikinci partisiydi. Bunun Devlet Bey'e rağmen yapılamayacağını düşündüğüm için Devlet Bey'den gelmesini bekliyordum” dedi.

Sözcü'den İpek Özbey'e konuşan Özel, “Meclis’te olursa içinde olur. Hiçbir siyasi partiyi dışlamasın. Geçen sefer bu yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi dışlandı” diyerek, çatışmalı süreçlerin çözümüne yönelik evrensel uygulamaların tecrübesinin sonuç vermeyeceğini belirtti. “Dışarıda bırakılmamayı istiyoruz. Meclis’te olursa biz bu işin içinde oluruz” diyen Özel, “Eğer ‘Gelin biz bu işi AKP, MHP, DEM, CHP dışarıda halledelim’ derlerse bunu doğru bulmayız” şeklinde ekledi.

'SELAHATTİN DEMİRTAŞ DIŞLANARAK BU SÜREÇ İLERLEYEMEZ'

Ayrıca, “Selahattin Demirtaş dışlanarak bu süreç ilerleyemez” diyen Özel, “Kürt sorununu çözmek için Öcalan dahil tüm aktörlerin konuşması ve çağrı yapmasına evet, ama Meclis kürsüsüne Öcalan'ın getirilmesi gibi bir önermeyi paylaşmıyorum” ifadelerini kullandı.

'KÜRT SORUNU YOKTUR’ DİYORSANIZ, BU KÜRTLERİN EN BÜYÜK SORUNUDUR'

Özel, Diyarbakır ziyaretine de değinerek, sokaktaki vatandaşların “Eşit olmak istiyorum”, “Ben eşit hissetmiyorum” dediğini belirtti. “İlk kez bunu Kürt olmayan birisi söyledi. Teşekkür ederiz’ diyor” diyerek, “Kürt sorunu yoktur’ diyorsanız, bu Kürtlerin en büyük sorunudur” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN