1+1,2+1,3+1… Bu evlerde 40 yıl oturabilirsiniz! 90 bin TL’ye müstakil ev sahibi olma fırsatı

1+1,2+1,3+1… Bu evlerde 40 yıl oturabilirsiniz! 90 bin TL’ye müstakil ev sahibi olma fırsatı

Artan konut fiyatları ev sahibi olmayı neredeyse imkansız bir hale getirdi. Müstakil ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı kesinlikle kaçırmak istemeyecek. Cebinde 90.000 TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından yararlanabilecek. İşte tüm detaylar…

Yüksek enflasyon ile birlikte konut fiyatları da büyük ölçüde zamlardan nasibini aldı. Maddi yetersizlikler nedeniyle ev sahibi olma fırsatına elinden kaçıranlar bu kampanyaları yakından takip ediyor. Artan fiyatlara rağmen ev sahibi olmak isteyenler bu evleri tercih edecek. Uygun fiyatlı seçenekleri değerlendiren vatandaşlar 1+1, 2+1,3+1 ev sahibi olma fırsatını da elinde tutacak. İşte tüm detaylar…

DÜŞÜK GELİRLİYE MÜSTAKİL EV FIRSATI

Düşük gelirli vatandaşların da müstakil ev fırsatı rafa kalkmayacak. Devlet desteği ile birlikte sunulan birçok farklı konut kampanyası bulunurken özellikle büyük şehirlerin dışında kalan bölgelerde yaşanan talep patlaması vatandaşları prefabrik evlere yönlendiriyor. Kampanyalar ile birlikte devlet desteği ile 90.000'ye prefabrik ev sahibi olabilirsiniz.

2023-prefabrik-ev-fiyatlari.jpg

Gerçek Gündem'de yer alan haber doğrultusunda yüksek enflasyonu konut ve kira fiyatlarını hızlı arttırması orta ve dar gelirli vatandaşların ev sahibi olma fırsatını da elinden aldığı belirtildi. Büyük şehirde düşük maaşlar kiralık ev bulmayı da zorlaştırırken vatandaşlar da alternatif seçenekleri değerlendiriyor. Son yıllarda prefabrik evleri olan ilgi artarken devlet destekli kampanyalarda yakından inceleniyor.

TAPUSU BULUNAN EVİNİ KONDURUYOR

Her bütçeye uygun fiyatlarla ev seçeneği sunan prefabrik evler arsa sahiplerinin de yüzünü güldürüyor. Prefabrik ev tercih etmeden önce dikkat etmeniz gereken belirli bir başlığı detaylar bulunmaktadır. Bunun için evi yerleştireceğiniz arsanın size ait olması ev maliyetini de etkilemektedir.

arsa-1.jpg

Arsa maliyeti bulunmayan ve çoğunlukla şehir dışı bölgelerde yer alan prefabrik evler tercih

edilirken Milli Emlak tarafından satışa sunulan arsalarda Türkiye'nin 81 ilinde uygun fiyatlı seçenekler sunmaktadır. Şehir merkezlerinde uygun arsa bulma imkansız görülürken kırsal veya kent çevresindeki bölgelerin değerlendirilmesi de gerekiyor. Prefabrik ev maliyetinin bir kısmı belirli koşulların sağlanması durumunda devlet tarafından karşılanmaktadır. Başvuruda bulunacak kişinin ihtiyaç sahibi olması ve belirli ek koşulları karşılaması gerekiyor. Bu şartları sağlanması durumunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 300 bin TL'lik prefabrik ev desteği verilmektedir.

PREFABRİK EV İÇİN İZİN GEREKLİ Mİ?

Prefabrik ev sahibi olmak isteyen vatandaşların belirli şartları karşılaması gerekmektedir. Prefabrik evlerin herhangi bir araziye kurulabileceği yanılgısı bulunurken prefabrik evlerin kurulabileceği arazilerde betonarme evlerin yapımı için geçerli olan imar şartlarının karşılanması gerekmektedir. İmara aykırı olarak prefabrik ev inşa edenler evlerin yıkılmasının yanı sıra ciddi para cezaları ile de karşı karşıya kalmaktadır. Bu tür bir sorunla karşı karşıya kalmamak için arazinin bulunduğu belediyenin imar müdürlüğünden gerekli bilgilerin sağlanması gerekiyor.

prefabrik-evler.jpg

PREFABRİK EV KAMPANYA FİYATLARI NELERDİR?

Prefabrik ev sahibi olmak için kullanılan malzeme ve işçilik detayları göz önünde bulunduğunda değişen fiyatlar karşımıza çıkmaktadır. 70 metrekarelik tek katlı 2+1 prefabrik ev için 389.900 TL olarak belirlenen fiyat ile birlikte devletten alınacak 300 bin TL'lik destek ile birlikte ev maliyeti 89.900 TL'ye düşmektedir. Bu kapsamda yalnızca 89.900 TL ödeyerek müstakil ev sahibi olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN