Ukrayna'nın NATO üyeliğine Slovakya'dan ret: 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olur

Ukrayna'nın NATO üyeliğine Slovakya'dan ret: 3. Dünya Savaşı’nın başlangıcı olur

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 3. yılına yaklaşırken Ukrayna'nın NATO üyeliği konusu da zaman zaman gündeme geliyor. Son olarak Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna'nın NATO'ya katılmasının 3. dünya savaşını başlatacağını söyledi.

Rusya ile savaşında Batı'nın desteğini arkasına alan Ukrayna'nın NATO'ya üye olmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Slovakya Başbakanı Robert Fico, Ukrayna’nın NATO üyeliğine asla onay vermemeleri yönünde milletvekillerini telkin edeceğini söyledi.

'RUSYA, UKRAYNA'NIN BAZI BÖLGELERİNDE ETKİLİ OLABİLİR'

Slovakya Başbakanı Robert Fico dün Slovakya ulusal televizyonu STVR’ye verdiği röportajda Ukrayna’nın NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ukrayna’nın üyeliğinin kabul edilmesine karşı olduğunu belirten Fico, “NATO kelimesiyle oynanıyor. Bunun sonucunda Ukrayna NATO’nun bir parçası olup bir takım güvenlik garantileri elde edebilir ancak aynı zamanda Rusya Federasyonu, Ukrayna’nın bazı bölgelerinde nüfuz sahibi olabilir.” dedi.

Ukrayna’nın NATO’ya kabulünün tüm üye ülkelerin onayı ile olacağını hatırlatan Robert Fico, "Ukrayna’nın NATO üyeliği 3. Dünya Savaşı’nın başlangıç noktası olur. Slovakya Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğum sürece partimin başkanı olarak üzerlerinde siyasi kontrolüm olan milletvekillerine Ukrayna’nın NATO üyeliğine asla onay vermemelerini telkin edeceğim.” şeklinde konuştu.

Bu konudaki görüşünü ABD’den ve Ukrayna’dan gizlemediğini belirten Fico, görüşlerini bugün bir araya geleceği Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal’e de söyleyeceğini belirtti.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNE DESTEK

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 5 Kasım’da düzenlenecek ABD başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın kazanacak olmasının da Ukrayna’nın yararına olacağını savundu. Fico, “Büyük ihtimalle Rusya ile savaşın sona ermesi anlamına gelir.” diyerek Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyeliğine ise tam destek verdiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN