Evlerde bedava elektrik dönemi başlayacak! 1 kere al 25 yıl kullan! Balkona taktıran tasarruf sağlıyor

Evlerde bedava elektrik dönemi başlayacak! 1 kere al 25 yıl kullan! Balkona taktıran tasarruf sağlıyor

Her ay kapıya bırakılan yüksek tutardaki elektrik faturalarını ödemekten bu kanlar bu habere çok sevinecek. Evlerde bedava elektrik dönemi başlıyor. İşin uzmanı detayları açıkladı. Bir kez yatırım yapan 25 yıl ücret ödemeden enerji sağlayacak. İşte tüm detaylar…

Trakya Üniversitesi herkesi sevindirecek bir çalışmaya imza attı. Balkon ve korkuluklara taktıran elektrik faturalarına veda edecek. Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. Dinçer Akal ve ekibi tarafından yürütülen çalışma, güneş panellerinin verimliliği ne etkileyen çeşitli faktörleri inceleyerek yenilikçi bir yaklaşıma imza attı. İşte tüm detaylar…

BALKONA TAKTIRAN FATURAYA VEDA EDİYOR

Trakya Üniversitesi herkese sevindirecek ilginç bir çalışmaya imza attı. Güneş panellerinin farklı açılarla konumlandırılması durumunun enerji miktarını nasıl etkilediği üzerinde bir çalışma yapıldı. Doç. Dr. Akal, güneş enerjisini çevre dostu ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğunu belirtti. Balkonlarda bu potansiyelin kullanılmadığı alanlar arasında olduğuna dikkat çeken Akal, araştırmanın sonuçları doğrultusunda balkon korkuluklarına monte edilecek paneller sayesinde evin günlük elektrik ihtiyacının büyük bir çoğunluğunun karşılanabileceği aktarıldı. Doğru açı ile konumlandırılmış güneş panelleri televizyon, bilgisayar ve telefon gibi cihazların enerji ihtiyaçlarını birkaç saat boyunca karşılayabilecek güce sahiptir.

Trakya Üniversitesinde güneş panelleri için temizlik cihazı üretildi

TÜKETİMDE %10'LUK TASARRUF

Balkon korkuluklarına yerleştirilen fotovoltaik güneş panelleri ile birlikte Evde kullanılan elektrik tüketiminde %10 tasarruf sağlanabileceği aktarıldı. Doç. Dr. Dinçer Akal ve ve ekibi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile birlikte panellerin 20 ila 30 derece eğimli yerleştirilmesinin verimliliği arttığı aktarıldı.

Balkonlara yerleştirilecek panellerle evde kullanım için güneşten elektrik elde edilebilir haberi. Son Dakika Güncel haber başlıkları ve gelişmeler - Edirne Son Haber

Standart bir balkonun doğru açı ile kullanılması durumunda önemli bir enerji tasarrufu sağlandığını dile getiren Akal, daha büyük balkon ve teraslarda panel sayısının arttırılması ile birlikte tasarruf oranının da artacağını söyledi.

25 YIL KULLANIM SAĞLANIYOR

Güneş paneli kullanmak isteyen kişilerin aklındaki en büyük soru kullanım ömrü olmaktadır. Düşük yatırım maliyeti ile kurulabilen bu sistemlerin elektrik kesintisi durumunda jeneratör görevi görebileceğini belirten Akal, 20-25 yıllık gibi bir kullanım ömrü sunduğunu da söyledi. Bunun yanı sıra basit bir kurulumla hızlıca devreye alınabilecek bu sistemler uzun vadede ciddi enerji tasarrufu sağlamaktadır. Güneş panelleri evlerde temiz ve Sürdürülebilir bir enerji kullanımı sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN