Lübnan: İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 2 bin 83 kişi öldü

Lübnan: İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 2 bin 83 kişi öldü

Lübnan Sağlık Bakanlığı, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 2 bin 83 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 869 kişinin yaralandığını açıkladı. Son olarak Cebeli Lübnan, Güney vilayeti, Nebatiye ve Bekaa bölgelerinde yapılan hava saldırılarında birçok can kaybı ve yaralanma yaşandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a düzenlediği saldırılar sonucu 2 bin 83 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9 bin 869 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bakanlığın yazılı açıklamasında, son günlerde özellikle Cebeli Lübnan, Güney vilayeti ve Nebatiye gibi bölgelere yönelik saldırıların arttığı ve ciddi can kayıplarının yaşandığı vurgulandı.

Cebeli Lübnan'a yönelik hava saldırılarında 15 kişi hayatını kaybederken, 46 kişinin yaralandığı belirtilirken, Güney vilayetinde 3 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ifade edildi. Nebatiye bölgesindeki saldırılarda 4 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişi yaralandı.

İsrail'in Bekaa bölgesine yönelik hava saldırılarında 12 kişinin yaralandığı vurgulanan açıklamada, Baalbek el-Hirmil bölgesindeki saldırılarda da 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, sadece dün düzenlenen saldırılarda 22 kişi hayatını kaybederken, toplam yaralı sayısı 111 oldu. Böylece, İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 2 bin 83'e, yaralı sayısı ise 9 bin 869'a ulaştı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan-İsrail sınır hattında çatışmalar sürüyor. Hizbullah, füze ve insansız hava araçları ile İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgeleri hedef alırken, İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyi ve başkent Beyrut'taki Dahiye bölgesine şiddetli hava saldırıları düzenliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN