7 Ekim'in birinci yılında 'Gazze canisi'nden yeni talimat: İsrail bu kez gözünü Batı Şeria'ya mı dikti?

7 Ekim'in birinci yılında 'Gazze canisi'nden yeni talimat: İsrail bu kez gözünü Batı Şeria'ya mı dikti?

7 Ekim'in birinci yılında İsrail yönetimi dikkat çeken bir adım attı. Netahyahu hükümetinin İşgal altındaki Batı Şeria'ya 'kapsamlı bir kapatma' uygulama kararı aldığı belirtildi. İsrail ordusu, Batı Şeria ve tüm cephelerde askeri varlığını artırmaya başladı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, İsrail hükümeti, "Filistinli işçilerin geçişini engellemek amacıyla Batı Şeria'ya tam bir güvenlik çemberi" uygulama kararı aldı. Bu çerçevede, İsrail, geçiş noktalarını kapatarak bölgedeki askeri varlığını artırmayı hedefliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'de Aksa Tufanı saldırılarının yıl dönümünde olası olaylara karşı tedbir almak amacıyla "işgal altındaki Batı Şeria ve tüm cephelerde" askeri varlığını güçlendirme kararı aldı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te Mescid-i Aksa ve diğer kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık vermek amacıyla kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda, İsrail tarafında 1200 kişi hayatını kaybederken, 5 bin 132 kişi yaralandı.

7 EKİM'DEN BU YANA 41 BİN 870 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ise, yaklaşık 41 bin 870 Filistinli, 17 bini çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere hayatını kaybetti ve 97,166 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Ayrıca, İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 724 askerinin, 346’sının karadan saldırılarda olmak üzere, öldüğünü ve 4,448 askerinin yaralandığını açıkladı.

Çatışmalara verilen "insani ara"da, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak, İsrail’in binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam ettiği bildiriliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de, 7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırıları sonucunda 741 Filistinli yaşamını yitirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN