Ukrayna Rusya'ya Kursk'ta darbe üstüne darbe vuruyor: Sıra Rus ordusunun son kalesine geldi

Ukrayna Rusya'ya Kursk'ta darbe üstüne darbe vuruyor: Sıra Rus ordusunun son kalesine geldi

Rusya’nın Kursk bölgesinde ilerlemeye devam eden Ukrayna, Seym Nehri üzerindeki bir köprüyü daha yıktı. Bu, Ukrayna ordusunun aynı nehir üzerinde vurduğu üçüncü köprü oldu.

Ukrayna 6 Ağustos’ta sınır ötesi operasyon başlattığı Rusya’da köprüleri hedef aldı. Ukrayna’nın girişimi, Rus topraklarının İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez işgal edilmesi nedeniyle kritik öneme sahip.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, harekâtın amaçları arasında bir tampon bölge yaratmak olduğunu dile getirdi.

Bölgede binlerce Rus tahliye edilirken Kremlin’in saldırılara nasıl karşılık vereceği merak ediliyor.

RUSYA’NIN SON KALESİ

Stratejik öneme sahip olan köprülerin Rusya tarafından askeri sevkiyat için kullanıldığı, nehrin güneyinde konuşlanan Rus kuvvetlerinin elinde sadece bir adet dubalı köprü kaldığı öğrenildi.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI: ROKETATAR SİSTEMİ ABD’YE AİT

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bir önceki saldırıya ilişkin, "Kursk bölgesi ilk kez Batı yapımı, muhtemelen ABD’ye ait HIMARS çoklu roketatar sistemiyle vuruldu.” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN