Gizli estetik merkezleri ortaya çıktı: Suçlular için yeni yüzler sunuluyor

Gizli estetik merkezleri ortaya çıktı: Suçlular için yeni yüzler sunuluyor

Filipinler'de açığa çıkarılan gizli hastanelerin, görüntüsünü değiştirmek isteyen suçlulara plastik cerrahi hizmetleri sunduğu tespit edildi. Bu merkezlerde ayrıca deri beyazlatma ve saç nakli gibi hizmetler de veriliyor.

Filipinler'in başkenti Başkent Manila’da, Mayıs ayında ortaya çıkarılan iki hastaneyle ilgili bilgi veren bir polis sözcüsü, bu yasadışı hastanelerin "önümüzdeki haftalarda" kapatılabileceğini belirtti.

Pasay şehrindeki bir baskında, saç ekimi aletleri, diş implantları ve cilt beyazlatıcı serumlara el konuldu. Cumhurbaşkanlığı Organize Suçla Mücadele Komisyonu (PAOCC) Sözcüsü Winston John Casio, "Bu malzemelerle tamamen yeni bir insan yaratabilirsiniz" dedi. Ayrıca yetkililer, izleme altında olan iki merkez daha tespit ettiklerini ve bunların Pasay’dakinin dört katı büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Filipinler'de, internet üzerinden kumar oynama imkanı veren çok sayıda site bulunuyor ve bunlara Pogos adı veriliyor. Bu sitelerin, kumarın yasa dışı olduğu Çin gibi ülkelerde popüler olduğu ve çalışanlarının bu yasadışı hastaneleri kullandığına inanılıyor. Polis, Pogos'un telefon dolandırıcılığı ve insan kaçakçılığı gibi suç faaliyetlerinde de kullanıldığını belirtiyor.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

BBC Türkçe'nin haberine göre, Pasay’daki baskında ikisi Vietnam'dan ve biri Çin'den olmak üzere üç doktor, Çinli bir eczacı ve Vietnamlı bir hemşire tutuklandı. Bu kişilerin hiçbirinin Filipinler'de çalışma izni yoktu. PAOCC Sözcüsü Casio, bu hastanelerdeki tıbbi hizmet kapasitesinin büyüklüğüne dikkat çekerek, "Dışarıdan sıradan kliniklere benziyorlar, ancak içeri girdiğinizde sahip oldukları teknoloji karşısında şoke oluyorsunuz. Bir kaçak ya da Filipinler'de yasadışı kalan bir kişi olabilirsiniz, Pogo hastaneleri kimliğinizi sorgulamıyor" dedi.

Yetkililer, Pasay’daki hastaneyi gelen bir ihbar üzerine yaşananları tespit ettiklerini belirtti.

Pogos sektörü, 2022'de sona eren altı yıllık görev süresi boyunca Çin ile dostane ilişkiler kurmaya çalışan eski devlet başkanı Rodrigo Duterte'nin yönetimi altında gelişti. Ancak Duterte'nin halefi Ferdinand Marcos Jr, Pogos’ların suç bağlantılarına dikkat çekerek hukuki baskı uygulamaya başladı. Casio, "Başkan, Filipinler'in bir 'dolandırıcılık merkezi' olarak resmedilmesini istemiyor. Bize, dünyanın farklı yerlerindeki insanları hedef alan bu dolandırıcılık merkezlerinin peşine düşmemiz yönünde talimat verdi" dedi.

Filipinler'de Aralık 2022'de, polisten kaçmak için estetik ameliyat geçirdiği iddia edilen ancak başarısız olan şüpheli bir Çinli mafya üyesi tutuklandı. Casio, bu tür vakaların yer altı hastaneleriyle bağlantılı olabileceğini belirtiyor. Başkentin kuzeyindeki bir kasabanın belediye başkanı olan Alice Guo, ofisinin yakınında bir Pogo dolandırıcılık merkezinin tespit edilmesiyle ülke gündemine geldi. Alice Guo, Çin adına casusluk yapmakla da suçlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN