Pezeşkiyan: istikrarsızlığın ve güvensizliğin nedeni olmak istemiyoruz

Pezeşkiyan: istikrarsızlığın ve güvensizliğin nedeni olmak istemiyoruz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına katılmak üzere bulunduğu New York'ta ABD'li medya kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Pezeşkiyan'ın Hamas lideri Heniye'nin öldürülmesinin karşılıksız kalmayacağını ancak bölgedeki istikrarsızlığın da sebebi olmak istemediklerini söylemesi dikkat çekti.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul toplantısına katılmak için gittiği New York'ta ABD'li gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkesinin dış politika tercihlerine ilişkin soruları yanıtlayan Pezeşkiyan, önceliklerinin bölgedeki istikrarı sağlamak ile tüm dünya ülkeleri ile karşılıklı iyi ilişkiler geliştirmek olduğunu vurguladı.

"İSTİKRARSIZLIK VE GÜVENSİZLİĞİN NEDENİ OLMAYACAĞIZ"

İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniyeye yönelik gerçekleştirdiği suikasta İran'dan bir misilleme gelip gelmeyeceği ilk günden bu yana merak konusu olmaya devam ediyor. Konuya ilişkin ABD'li bir gazeteci, İran'ın İsrail'e yanıt vereceğini açıklamasına rağmen bu konuda henüz herhangi bir adımın atılmamış olmasının nedenlerini sordu.

Pezeşkiyan ise soruya yönelik, "Şehit Haniye'ye suikast tüm uluslararası hukuka göre kınanmıştır ve kesinlikle cevapsız kalmayacaktır. İran, ABD ve Batılı ülkelerin Siyonist rejimi desteklediği bir dönemde konsolosluğuna yapılan saldırıya karşılık vermiştir. İran, Siyonist rejimin suçlarına cevap verebileceğini kanıtlamıştır ancak bölgede istikrarsızlık ve güvensizliğin nedeni olmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BATI MEDYASI BİZİ KASITLI OLARAK YANLIŞ YANSITIYOR"

Bazı Batılı medya kuruluşlarının İran'ın tutumunu kasıtlı olarak yanlış yansıttığını söyleyen Pezeşkiyan, "Biz hiçbir şekilde dünyada savaş ve güvensizlik aramıyoruz ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantısına dünyanın tüm ülke ve milletlerine barış ve dostluk mesajımızı iletmek için geldik." diye konuştu.

"NÜKLEER ANLAŞMAYA GERİ DÖNÜLEBİLİR"

İran'ın ABD ile gerçekleştirmiş olduğu fakat ardından ABD'nin tek tarafları olarak bozduğu nükleer santral anlaşmasına dair de merak söz konusu. ABD'nin anlaşmayı fes etmesinin ardından İran'a yönelik artan yaptırımlarına boyun eğmeyeceklerine dikkat çeken Pezeşkiyan,"ABD ve Avrupa ülkelerinin anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde nükleer anlaşmadaki taahhütlerimize dönmeye tamamen hazırız." dedi.

1kapakresim.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN