Senegal açıklarında korkunç olay: Bir teknede en az 30 çürümüş ceset bulundu

Senegal açıklarında korkunç olay: Bir teknede en az 30 çürümüş ceset bulundu

Senegal'in açıklarında bir teknede en az 30 çürümüş ceset bulundu. Olayla ilgili donanma ekipleri müdahale ederken, cesetlerin göçmenlere ait olduğu düşünülüyor.

Senegal açıklarında bir teknede en az 30 çürümüş ceset bulunduğu bildirildi. Olay, başkent Dakar'ın 70 kilometre açığında sürüklenen ahşap bir teknenin tespit edilmesiyle ortaya çıktı. Donanma, durumu değerlendirerek tekneyi limana getirdi.

BBC'deki habere göre yetkililer, cesetlerin ileri derecede çürümüş olması nedeniyle kurtarma ve kimlik tespit işlemlerinin hassas bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

TEHLİKELİ YOLCULUKTA HAYATLAR KAYBOLUYOR

Son dönemde, Senegal’den İspanya’nın Kanarya Adaları’na göç edenlerin sayısında artış yaşanırken, Atlantik Okyanusu’nda 1.500 km’den fazla süren bu tehlikeli yolculukta birçok göçmen hayatını kaybediyor.

Ağustos ayında da Dominik Cumhuriyeti açıklarında 14 çürümüş ceset bulunmuştu. Senegal hükümeti, yasa dışı göçle mücadele için 10 yıllık bir plan açıkladı. Göçmenler her yıl yoksulluk, çatışma ve işsizlikten kaçmak amacıyla bu tehlikeli yolculuğa çıkıyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN