Josep Borrell: ABD'nin İsrail'e verdiği ek süre daha fazla insanın ölmesine yol açabilir

Josep Borrell: ABD'nin İsrail'e verdiği ek süre daha fazla insanın ölmesine yol açabilir

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamalarda, ABD'nin Gazze'ye insani yardım için İsrail'e verdiği 30 günlük sürenin daha fazla can kaybına yol açabileceğini belirtti. Orta Doğu'daki durumu "felaket" olarak nitelendiren Borrell, Lübnan'da 400 bin çocuğun evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını ve BM'nin İsrail tarafından çok cepheli saldırıya uğradığını ifade etti.

Brüksel'deki Avrupa Birliği Zirvesi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD'nin İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişinin sağlanması için tanıdığı 30 günlük süreyi eleştirdi. Borrell, "Gördüğümüz şey, insani krizin kronikleşmesidir." dedi.

'LÜBNAN'DA 400 BİN ÇOCUK EVLERİNİ TERK ETMEK ZORUNDA KALDI'

Borrell, Orta Doğu’daki durumun giderek daha da kötüleştiğini ifade ederek, "18 bin çocuk yetim kaldı. Lübnan nüfusunun yüzde 20'si ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Sadece Lübnan'da 400 bin çocuk evlerini terk etmek zorunda kaldı.” diye konuştu.

Borrell, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) yönelik saldırılarını kınayarak, "AB Konseyinin, İsrail güçlerinin UNIFIL'e yönelik saldırılarını şiddetle kınayacağını umuyorum." dedi.

Bugünkü toplantıda liderlerin, İsrail'in BM'ye yönelik saldırılarını "ciddiye almasını" umduğunu dile getiren Borrell, "BM, İsrail hükümeti tarafından her cephede saldırıya uğruyor. (BM Genel Sekreteri Antonio) Guterres, Yahudi karşıtı olarak görülüyor, UNRWA terörist bir örgüt olarak kabul ediliyor ve İsrail topraklarında faaliyet göstermesi yasaklanıyor. Tüm BM sistemi saldırıya uğruyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN