Süper Lig'de yabancı oyuncu kuralı değişiyor! Yeni kural belli oldu: "Gelecek sezondan itibaren..."

Süper Lig'de yabancı oyuncu kuralı değişiyor! Yeni kural belli oldu: "Gelecek sezondan itibaren..."

Süper Lig'de yeni sezonda hayata geçecek olan yabancı oyuncu kuralının detayları belli oldu. TFF yabancı oyuncu kuralında köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yeni sezonda Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralının değişeceğini açıklamıştı.. TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'nun bu açıklaması sonrasında yeni kuralın içeriği merak konusu olurken düğüm çözüldü.

Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın haberine göre; İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimindeki TFF, yabancı oyuncu kuralına kriterler getirme kararı aldı. Yeni sezondan itibaren Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısı için yaş sınırı 24 olacak.

Sancar, söz konusu gelişmeyi "Gelecek sezondan itibaren Süper Lig'de yabancı sınırı olmayacak ama kriterler olacak; Yeni düzenlemeyle; Yabancı oyuncularda yaş sınırı 24 olacak. Kulüpler, 24 yaşından büyük en fazla üç yabancı oyuncu transfer edebilecek. Ancak bu oyuncuların, transfer edilmeden önceki bir tam sezonda milli takımlarının maçlarının en az yüzde 75’inde forma giymiş olmaları gerekecek. Yeni düzenlemeyle Mavi kart uygulaması da sona erdirilecek." sözleriyle duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN