Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü?

Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü mü?

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar ve yanında bulunan komutanlar Mahmud Hamdan ile Hani Hamdan'ın bir saldırıda öldüğünü iddia etti. Hamas ise yaptığı açıklamada, bu haberlerin manipülasyon olduğunu belirterek, yalnızca resmi kanallardan yapılan açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail ordusu, Gazze'de yapılan bir saldırıda Hamas lideri Yahya Sinvar'ı öldürmüş olma olasılığının incelendiğini duyurmuştu.

Ordu açıklamasında, Gazze'de yapılan bir saldırıda öldürülen üç kişinin kimliklerinin tespit çalışmasının sürdüğü belirtilmişti.

İSRAİL KAYNAKLARI: SİNVAR ÖLDÜRÜLDÜ

Sky News Arabia da İsrailli bir yetkiliye dayanarak Yahya Sinvar'ın ve yanında bulunan komutanlar Mahmud Hamdan ile Hani Hamdan'ın öldüğünü bildirdi.

HANİYE'NİN ÖLÜMÜ SONRASI LİDERLİĞE GEÇMİŞTİ

Hamas, Ağustos başında Tahran'da öldürülen siyasi lideri İsmail Haniye'nin yerine Yahya Sinvar'ı seçmişti.

'ALGI OPERASYONLARINA GÜVENMEYİN'

Hamas ise gelen iddiaları sonrasında, konuya hassasiyet gösterilmesini isterken, "Algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere olan haberlere itibar etmeyin" dedi.

Hamas konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Medyada ve Sosyal Medyada Hareketimizin Liderleri ile ilgili paylaşılan haberler hakkında önemli açıklama

İşgalci İsrail'e karşı yürütülen kurtuluş savaşımız bir çok cephede devam ediyor.

Siyonist İsrail soykırım savaşını sadece askeri cephede değil medya savaşlarıyla da devam ettiriyor

Siyonist İsrail'in Hareketimizin Lideri Yahya Sinvar'ın şehid edildiği ile alakalı paylaştığı, algı operasyonu ve manipülasyon manevraları olan haberlere itibar edilmemesi, Hareketi ilgilendiren konularda Hareketin askeri ve siyasi sözcüleri ile resmi kanallarından paylaşılmayan hiç bir haberin dikkate alınmaması konusunda hassasiyet gösterilmelidir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN