Ankara'ya lapa lapa kar yağıyor! Mevsimin ilk karı o ilçeye düştü: Valilikten çiftçilere son dakika uyarı...

Ülke genelinde hava sıcaklıkları düşerken ilk kar başkente düştü. Lapa lapa kar yağdı. Mevsimin ilk karı! Valilik çiftçilere son dakika uyarısı verdi...

Ülke genelinde yaz mevsimi etkisini yitirirken ilk kar Ankara'nın o ilçesine düştü.

Başkent Ankara'da hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte kış mevsiminin ilk karı yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Çubuk ilçesindeki Alveren Yaylası, beyaz örtüyle tanışan ilk bölge oldu. Vatandaşlar, kar yağışını cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medya üzerinden paylaşarak bu anı ölümsüzleştirdi.

Zirai don kayısıya zarar verdi

VALİLİKTEN KRİTİK DON UYARISI

Ankara Valiliği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin son verilerine dayanarak zirai don tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasının etkisiyle hava sıcaklıklarının düşeceği ve don riskinin Ankara genelinde yayılacağı bildirildi.

Yapılan açıklamada, zirai don riskinin özellikle geceleri etkili olacağı ve bu durumun önümüzdeki hafta ortasına kadar süreceği belirtildi. Tarım sektörüyle uğraşan vatandaşlara yönelik olarak, "Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN